Aanpassingen competities MO13 t/m MO20

Gepubliceerd op 12 mei 2023 om 10:47

Het eerste volledige seizoen met de nieuwe competitieopzet voor MO13 tot en met MO20 zit er bijna op. Op basis van evaluaties worden er een paar kleine aanpassingen doorgevoerd in seizoen 2023/’24, wat moet leiden tot een nog passender competitieaanbod.

 

Verschuiving grens tussen categorie A en B meiden

De KNVB verschuift de grens tussen categorie A en B meiden. Momenteel zijn de divisie, hoofdklasse en 1e klasse categorie A meiden, en de 2e en 3e klasse zijn categorie B meiden. Vanaf seizoen 2023/’24 vallen alleen de divisie en hoofdklasse onder de categorie A meiden. Met deze verschuiving trekt de KNVB dezelfde grens als bij de Jeugd Onder-competities

 

9 tegen 9 alleen in 2e en 3e klasse

De optie om 9 tegen 9 te spelen geldt alleen voor de 2e en 3e klasse en is niet meer gekoppeld aan de categorie A en/of B meiden. In de 1e klasse mag net als het huidige seizoen geen 9 tegen 9 worden gespeeld.

 

9 tegen 9: één team per leeftijdscategorie

9 tegen 9 is bedoeld als uitwijkmogelijkheid en niet als standaard. Daarom kunnen verenigingen in het nieuwe seizoen per leeftijdscategorie één team, alleen het laatste team laten uitkomen als 9-tal. Het is dus niet meer mogelijk om meerdere 9-tallen per leeftijdscategorie in te schrijven. Verenigingen dienen de teams zoveel mogelijk op te vullen als 11-tallen. 

 

Pilot Vernieuwde spelregels nu ook bij de MO13

Vanaf seizoen 2023/’24 worden in alle districten in de leeftijdscategorie O13 in de categorie B de vernieuwde spelregels gehanteerd. Bij de MO13 teams geldt dit voor alle competities, zowel de Hoofdklasse (categorie A als de 1e /2e klasse (categorie B)).  Lees hier meer over de 'pilot vernieuwde spelregels'.
«   »