• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Activiteiten » Activiteiten Zaanse clubs » Onderbouw Cup voor jeugdteams KFC begonnen

Onderbouw Cup voor jeugdteams KFC begonnen

Vandaag worden de eerste wedstrijden gespeeld om de Onderbouw Cup voor de jeugd van KFC. In 5 poules worden er op 5 speeldagen (6, 13, 20, 25 maart en 3 april) een echte competitie gespeeld en gestreden om de fel begeerde titel.  De spelertjes van de J08, JO09 en MO11 beten vanmorgen vroeg de spits af op het complex van KFC en zij gingen enthousiast op zoek naar de eerste 3 punten. Ook de andere groepen spelen vandaag de eerste wedstrijd 

 

Afgelopen periode is er achter de schermen in ieder geval hard gewerkt aan de voorbereidingen. Tijdens een overleg binnen het bestuur met oa Tako Boelens, Jamie Snijder, Xander Salden en Bas Timmer kwam het idee naar voren om voor de jongste jeugd een meerdaags toernooi te gaan organiseren. Bast Timmer: "We willen met het toernooi eigenlijk twee dingen bereiken. Het eerste is dat we door het poule systeem en wedstrijdschema de spelers weer enigszins een competitie gevoel willen geven. Zo kunnen ze alvast weer een beetje wennen voor als de Regio Cup (zie hier voor details Regio Cup) wel eventueel nog gespeeld gaat worden. Ten tweede willen de selectieteams en niet-selectie teams dichter bij elkaar brengen. Aangezien alle teams van de JO08 t/m JO12 + MO13 meedoen, zullen deze teams ook tegen elkaar spelen. Voor de spelers maar ook voor de leiders/trainers, die op de speeldagen ook mee zullen helpen in de organisatie, een ideaal moment om elkaar (nog) beter te leren kennen.

 

Bas Timmer heeft samen met de coördinator niet-selectie teams Peter Westerhoven de verdere organisatie opgezet en ook een poule indeling gemaakt die in eerste instantie is gebaseerd op de leeftijd en vervolgens enigszins op niveau. Het is een mooie mix van selectie en niet-selectie teams geworden en we verwachten sowieso veel spannende en leuke wedstrijden, maar het is vooral belangrijk dat de kinderen het de komende weken naar hun zin hebben. Bas Timmer is blij dat het toernooi gestart is en kijkt enorm uit naar de komende weken: "Ik ben er trots op dat we de Onderbouw Cup in korte tijd met onze trainers/coaches/vrijwilligers van de grond hebben gekregen. Ook hebben we al enorm veel positieve reacties ontvangen van ouders en kinderen die er super veel zin in hebben. Dat is uiteindelijk waar we het voor doen en dat geeft eens te meer aan dat spelertjes goed opleiden en plezier maken hand in hand kunnen gaan!" 

 
«   »