• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Activiteiten » Activiteiten Zaanse clubs » KinderOranjedag bij Rood Wit Zaanstad

KinderOranjedag bij Rood Wit Zaanstad

Terwijl er veel activiteiten op Koningsdag helaas niet kunnen doorgaan dit jaar, was er bij Rood Wit Zaanstad een KinderOranjedag. De dag was samen met de voetbalschool SoccerMind, waarmee de club sinds kort een samenwerking (lees hier meer) mee heeft, georganiseerd. 's Morgens was het voor de leeftijd 5 tot 8 jaar en in de middag was het voor kinderen van 9 tot 14 jaar. De eigen leden mochten ook allemaal een vriendje of vriendinnetje meenemen.

 

Jeugdcoördinator Olivia Wijdenbosch was zeer tevreden over opkomst in zowel de ochtend (20 kinderen) als in de middag (35 kinderen). En het is erg leuk om te zien dat er zoveel vriendjes/vriendinnetjes meegekomen zijn, er hebben zich zelfs vandaag een paar ingeschreven om hier te komen voetballen. We hebben vandaag ook bewust vanaf 5 jaar gedaan, want we willen gaan promoten dat we volgend jaar ook met mini's gaan starten. Tot nu trainden de 5-6 jarigen mee bij de JO08 en dat gaat op zich goed, maar we willen steeds meer verschillende leeftijdscategoriën gaan aanbieden.

 

De kinderen werden na een korte warming-up in groepjes opgedeeld en stonden onder leiding van de jeugdtrainers of spelers uit de selectie die zich weer vrijwillig hadden aangeboden om te helpen. Op het eerste veld moesten een heel parcours doorlopen met verschillende oefeningen, zoals latje trap, hooghouden, snelheidsmeter schieten en een partij spel. Op het tweede veld stonden er meer techniek en afrond oefeningen onder toeziend oog van Cengiz Caglar van SoccerMind op het programma. Tussendoor was er limonade voor iedereen en achteraf kreeg iedereen nog een lekker patatje. Naast dat er voor iedereen een medaille was, waren er ook bekers voor diegene die het sportiefst was, de meeste keer de lat raakte of het hardst kon schieten.

 

Gezien de reacties van de organisatie, vrijwilligers en de kinderen was het zeker een geslaagde invulling van Koningsdag!


Mis niets van de activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de  Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de (team)uitjes die je via Voetbal Varia met korting kunt boeken. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »