Home » ANWB Fietsenlicht Actie

ANWB Fietsenlicht Actie

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 12:48

Het wordt weer steeds vroeger donker en dus wordt het steeds belangrijker dat de voetballers die na de training met de fiets naar huis gaan een goede fietsverlichting hebben en ook gebruiken. Het blijkt namelijk dat een derde van de fietsers wel werkende fietsverlichting heeft, maar deze niet gebruikt. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje.

De ANWB wil het verkeer veiliger maken en fietsers er aan herinneren hun licht aan te zetten. Het (jaarlijkse) idee is om met een sjabloon met de tekst: ‘Zet je licht aan’, en een smiley erachter, met spuitkrijt eenvoudig op de bepaalde plekken spuit. Het blijkt dat door deze actie, in plaats van 4 op de 10, hebben 6 op de 10 fietsers na het lezen van de tekst “Zet je licht aan” hun licht aan. De smiley geeft mensen het gevoel dat hun gedrag wordt beloond.

Hoe werkt de actie?

Vanaf 8 oktober kan iedereen een eigen gratis tagpakket online bestellen of ophalen in één van de ANWB-winkels. Heb je een pakket bemachtigd dan zoek je een goede plek om de tags te plaatsen. Gemiddeld kan je 2 tot 3 tags plaatsen met één spuitbus krijt. Het is dus slim even na te denken over waar je de tags wilt plaatsen. Geschikte plekken voor verenigingen zijn bij de fietsenrekken, de uitgang van het complex en op de weg grenzend aan het complex. Klik hier voor meer informatie over deze actie


 »