KFC zet beleid voort met contractverlening hoofdtrainers

Gepubliceerd op 9 december 2020 om 12:26

Wanneer je enkele jaren terug besluit als vereniging dat je selecties weer uit hoofdzakelijk zelf opgeleide spelers moeten bestaan, spelers die de club als hun club zien omdat ze er geboren en getogen zijn, dan is het een voorwaarde dat dit zichtbaar is in het vlaggenschip van de club. Echte KFC-spelers Max Eshuijs, Mees Koster, Robin Baartscheer maar ook routiniers als Joey Schoolmeester, Keffa Bagyabangi. Spelers die worden gezien als ‘ kinderen van de club’. Maar ook oud gedienden Ronald Molenaar en Marc Konings die nog steeds hun steentje bijdragen binnen de selectie en als ultiem voorbeeld voor de jonge spelers worden gezien.

 

AMBITIE

Dit seizoen had het seizoen geweest waarin de senioren selectie mee hadden willen doen om de prijzen bij zowel het eerste als het tweede. Corona dacht daar anders over en zette een flinke streep door de rekening. KFC wil gemaakte plannen waarmaken en dus was er maar één optie. Als de ambitie van de trainers hetzelfde is als de gezamenlijke doelstelling valt alles op zijn plaats. Binnen tien minuten was er van zowel Guillaume Groot als Enrico Schouten de bevestiging dat zij akkoord gaan met nog een seizoen KFC.

 

Samenwerking

Guillaume Groot: ”Ik wil als trainer iets neerzetten bij KFC. Daar heb ik met het bestuur veel energie in gestoken. Dat resulteert nu in een prachtige selectie waar talenten boven komen drijven die eerder de kans misschien niet zouden hebben gekregen. De spelers en wij als trainers zijn enorm hongerig naar meer. Corona houdt ons nu tegen maar de ambitie die wij met zijn allen hebben blijft, de spelersgroep is ambitieus, klaagt niet en werkt enorm hard, ook nu. In samenwerking met mijn fantastische staf wil ik de volgende stap vooruit zetten.”

Enrico Schouten: “De gemiddelde leeftijd van het tweede team is soms onder de twintig. En toch wordt er enorm volwassen gevoetbald en gewerkt. Dat zegt iets over de capaciteiten van de groep. De samenwerking met Guillaume is top al is het niet zo dat we niet kritisch zijn naar elkaar. We vullen elkaar aan en houden elkaar scherp.”

 

Het bestuur is ontzettend blij dat er zo snel duidelijkheid is en dat de ingeslagen weg verder uit gebouwd kan worden met deze trainers. Binnenkort gaat KFC ook met de rest van de staf om de tafel en ze hopen uiteraard dat ze het gehele team compleet kunnen houden.


«   »