Home » Hercules-Zaandam verlengt met hoofdtrainer Eric Heerings

Hercules-Zaandam verlengt met hoofdtrainer Eric Heerings

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 12:37

Terwijl de meeste clubs genieten van een winterstop, heeft Hercules Zaandam gisteravond een belangrijke stap gezet met betrekking tot het nieuwe seizoen. Voorzitter Jan de Haas en hoofdtrainer Eric Heerings zijn namelijk overeen gekomen dat het huidige contract met één jaar verlengd wordt. "Ondanks het rare verloop van het seizoen is er een goede klik tussen de trainer, de overige staf, de spelers en het bestuur en we zijn dan ook erg tevreden met deze contractverlening", aldus Jan de Haas en Eric Heerings. 

Eric Heerings, die eerder werkzaam was bij oa Hellas Sport, Zilvermeeuwen, WSV'30 en OFC, is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Herculieten. Een seizoen die door de corona-crisis al na 3 competitie wedstrijden werd stil gelegd en waarbij het nog afwachten is in welke vorm het eventueel hervat kan worden.  Afhankelijk van de maatregelen van de overheid, wil de KNVB in januari beslissen of de competitie in de huidige opzet uitgespeeld wordt of dat er een compleet nieuwe indeling komt.

 

AMBITIES

De opzet van de competitie zal sowieso de ambities van de club en de trainer niet veranderen. Hercules was afgelopen zomer enorm versterkt met de komst van 10 basis-waardige spelers en zijn dan ook favoriet om minimaal mee te spelen om de promotie plaatsen.

Het uiteindelijke doel is om een stabiele tweede klasser te worden en van daaruit verder te kijken of het mogelijk is om nog hoger te gaan spelen. Jan de Haas: "Niet alleen de kwaliteit van de selectie is daarvoor bepalend, maar ook de randvoorwaarden binnen de club moeten daarvoor goed geregeld zijn en met die invulling zijn we op dit moment dan ook hard bezig". Positief daarbij is dat Eric Heerings de bereidheid heeft uitgesproken om te helpen bij het verder uitwerken van het Technische Beleid bij de jeugdafdeling. Het zou dan eventueel kunnen gaan om ondersteuning of adviserende gesprekken met de huidige Technische Coördinatoren bij de jeugd Daan Cornelisse en Dyron Daal. Jan de Haas: "Eric heeft veel ervaring en is onder andere Hoofd Jeugd Opleiding geweest bij Hellas Sport en FC Purmerend en hij zou ons zeker weer verder kunnen helpen, dus we gaan komende periode met de Technische Commissie kijken hoe we van dit aanbod gebruik kunnen gaan maken" 

 

Raymond Huisman

Hercules Zaandam hoopt binnenkort ook rond te komen over een contract verlenging met assistent trainer Raymond Huisman. De trainer wilt alleen eerst enige zekerheid hoe de selectie er volgend seizoen uit gaat zien. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met de spelers van de selectie over volgend seizoen en tot nu toe ziet dat er positief uit. Het bestuur heeft dan ook goede hoop dat ook Raymond binnenkort zijn contract zal verlengen, zodat er na de winterstop met duidelijkheid begonnen kan worden aan het tweede gedeelte van het seizoen. Eric Heerings: "Het liefst willen we in januari meteen beginnen met trainen, al is het lastig daar met groepjes van maximaal 2 spelers, een invulling aan te geven. Misschien dat we dan maar conditioneel gaan trainen, want we willen wel klaar zijn voor als de competitie weer hervat kan worden." 

 

Naast de contract verlenging van Eric Heerings, heeft Hercules Zaandam overigens ook het contract verlengd met de trainer van de Dames 1, Cor Noordenbos. Ook voor Cor Noordenbos is het het eerste jaar bij Hercules Zaandam en hij beschikt bij de Dames 1 over een talentvolle maar jonge team speelsters. Met de contractverlening van de ervaren trainer, toont de club ook hier zijn ambities om in zijn geheel, met alle afdelingen, verder te groeien. 

 

Blijf op de hoogte en volg Voetbal Varia op Facebook en Instagram


«   »