Home » Organiseer je (onderlinge) toernooien in gratis module Sportlink

Organiseer je (onderlinge) toernooien in gratis module Sportlink

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 10:03

Het is helaas nog niet mogelijk competitiewedstrijden te spelen, maar verenigingen kunnen voor de jeugd wel onderlinge toernooien en wedstrijden organiseren. Veel clubs doen dit ook regelmatig, van eenvoudige poules tot meerdaagse (onderlinge) competities. Om verenigingen hierbij te ondersteunen stelt Sportlink de module Club.Toernooien voor heel 2021 gratis beschikbaar.

Met Club.Toernooien kun je als vereniging via Sportlink eenvoudig een toernooi aanmaken, de deelnemende teams invoeren en aangeven welke velden beschikbaar zijn. Het systeem genereert vervolgens een complete planning, van de poulefase tot aan de finale. Ook tijdens het toernooi kun je iedereen gemakkelijk op de hoogte houden over onder andere de uitslagen en de veldindeling.

Jaarlijkse Toernooien

Hopelijk kunnen de jaarlijkse toernooien dit jaar doorgaan. Het is op de club is voor zowel de leden als de fans toch weer een hoogtepuntje van het seizoen. Voor de één draait het om de gezelligheid en voor anderen is die eerste prijs toch het meest belangrijk. Bij de organisatie van een toernooi komt toch wel wat kijken. Denk aan de veiligheid, de bier voorraad, de scheidsrechters maar ook de bemanning achter de bar. En dan hebben we het nog niet eens over het aanmelden van teams, de poule-indeling tot aan de knock-out fase en finales en de veldindeling. Bij het laatstgenoemde kan Club.Toernooien de verenigingen helpen.

Teams en velden invoeren en het systeem doet de rest!

Door Club.Toernooien kunnen alle Excel-schema’s die voorheen werden gebruikt nu toch echt worden weggelegd. In Club.Toernooien kan er aangegeven worden welke teams er mee doen en welke velden en kleedkamers er beschikbaar zijn. Het systeem doet vervolgens het werk voor de organisatie. Er rolt zo een complete planning voor het toernooi uit, van de poule-fase tot aan de finale!

  • Onbeperkt aantal teams invoeren, dus ook voor grote toernooien
  • Teams invoeren, de poule-indeling rolt direct uit het systeem
  • Ook niet-leden (zoals ouders) kunnen meedoen aan het toernooi
  • Geen dubbel werk, geen dubbele invoer
  • Iedereen is op de hoogte via Club.TV

Webinars 

Verenigingen kunnen Club.Toernooien vanaf nu gratis in de shop in Sportlink Club bestellen. De module is tot en met 31-12-2021 beschikbaar voor clubs en wordt automatisch stopgezet. Ter ondersteuning geeft Sportlink Club in januari ook nog een tweetal webinars over de mogelijkheden van Club.Toernooien. De eerste webinar is maandag 12 januari om 19.00 uur en de tweede webinar is dinsdag 20 januari om 14.30 uur. Je kunt hier aanmelden voor de workshops.

 

(bron: KNVB en Sportlink)
«   »