Fortuna Wormerveer verlengt met JO23 trainer Jeroen Beukman

Gepubliceerd op 16 januari 2021 om 15:36

In deze periode van het (voetbal)seizoen zijn het vooral de trainers die in de nieuwsberichten opvallen. Richting het einde van het seizoen dienen er door besturen beslissingen te worden genomen. Bij Fortuna W is dat niet anders. De verlenging van het contract met onze O23 trainer Jeroen Beukman is een logische en verwachte stap. Voor beide partijen een goede zaak.

 

De naam Beukman is al tientallen jaren verbonden aan de club. Een typisch geval van vader op zoon, op zoon en zoons. Een Dries, Andre, Jeroen en Michel verhaal dat nog lang niet is afgesloten. 

Hij gaat straks blij en opgewekt zijn tiende jaar in als trainer van Fortuna W. Jeroen Beukman doet niets liever dan op het (kunst)gras staan hoewel het echte gras zijn voorkeur heeft. 'Maar vraag het mijn spelers dan is het kunstgras.' Zijn eigen loopbaan bracht hem via WFC, Assendelft en QSC weer terug op het Wateringcomplex waar hij bij Fortuna W ook nu nog zijn balletje trapt in de Zaterdag 35+.

 

Aan de vooravond van zijn tiende seizoen als technisch verantwoordelijke man vertelt Jeroen oprecht blij te zijn. Een terugblik leert dat hij vanaf 2011 alle lichtingen met geboortejaar 1998 t/m 2002 getraind heeft bij de club. 'Een mooie reeks al zeg ik het zelf. Vanaf de 012-1, 013-1, 015-1, 017-1, 019-1, assistent eerste elftal tm O23 nu. Ondanks mijn ambitie en behalen van de KNVB licentie om eerste elftallen t/m de 2e klasse te mogen trainen zit ik op dit moment op mijn plek als O23 trainer, ook al omdat we na zes competitiewedstrijden genoodzaakt waren om te stoppen. Het is nog niet af!" 

Het O23 elftal bij Fortuna is eigenlijk een elftal dat normaliter hoog in de 2e klasse kan spelen tussen eerste elftallen. Menig club zal daar met enige jaloezie naar kijken. 'In de voorbereiding hebben we ook een aantal wedstrijden tegen eerste elftallen gespeeld die meestal makkelijk gewonnen werden en waarin we domineerden. In de O23 competitie hebben we het uitstekend gedaan waarin we veel hebben gewonnen en tweede stonden achter ADO' 20. In de directe wedstrijd tegen dat elftal nekte een tegengoal in de laatste minuut ons anders hadden we gezamenlijk bovenaan gestaan.'  

 

Fortuna O23 heeft  prachtige wedstrijden tegen o.a. Sparta Nijkerk en Huizen gespeeld, topamateurclubs, en ook gewonnen met goed veldspel. Het kijken naar die wedstrijden is voor de liefhebber een absolute aanrader. Beukman: 'Vanaf het begin van het seizoen heb ik onze spelprincipes benoemd en ook trainbaar gemaakt in de teamfuncties waar we als elftal herkenbaar in wilden zijn en waarin spelers zich konden onderscheiden. Je zag per week dat er een stijgende lijn in zat, we werden steeds beter en stabieler, individueel en als ploeg. Door deze werkwijze konden spelers vanuit het eerste die minuten nodig hadden of vanuit de 019-1 makkelijk aansluiten. Er is duidelijkheid in wat we willen, ook als situaties in wedstrijden anders zijn dan verwacht. Het is echt jammer dat we door corona dit niet hebben kunnen doortrekken. We trainen gelukkig nog wel, weliswaar in tweetallen! Ik heb gevraagd of de spelers dit wel leuk vonden en het enige antwoord was; kijk eens om je heen, we zijn er allemaal dus JA, we blijven graag trainen zolang het nog kan. Kenmerkt deze groep enorm, talentvol maar ook gewoon liefhebbers en (voetbal) vrienden van elkaar. En daar geniet ik ten volle van'  en bij het uitspreken van die laatste woorden straalt zijn gezicht.

Volgend seizoen is het doel van Jeroen om met dit elftal de hoogste divisie te bereiken en tegelijkertijd de spelers klaar te stomen om in het eerste van Fortuna W te gaan spelen. 'Het is dan aan de trainers daar of ze worden opgesteld, daar heb ik geen invloed op, mijn werk zit er dan op. We krijgen ook weer een prima lichting door vanuit de 019-1 dus er is kwaliteit genoeg om er een fantastisch jaar van te maken.'    

Met betrekking tot zijn eigen ambitie als trainer is het volgens Jeroen simpel: 'Ik wil het maximale eruit halen waardoor ik ook nog mijn UEFA A diploma wil gaan halen zodat ik op hoog niveau kan blijven trainen geven bij eerste elftallen in de toekomst. Mijn droom is om ooit hoofdtrainer te worden bij Fortuna W maar een eerste elftal in de regio op een goed niveau en ambitie kan ook een prima optie zijn. Maar dat is voor later, voor nu geldt alleen Fortuna O23, tot minimaal het jaar 2022!' 

 

(bron Fortuna W)
«   »