Online inspiratiesessie voor gezondere sportomgeving

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 17:14

Door de corona maatregelen zijn de kantines gesloten en toeschouwers niet welkom op het complex. Het lijkt dan misschien niet heel actueel, maar deze periode kan juist ook aangegrepen worden door sportclubs om kritisch te kijken naar hioe gezond de sportomgeving van de club is. Wat wordt voor snacks wordt er aangeboden in de kantine of rondom evenementen en wat is het rookbeleid van de club?

Gezond sporten begint bij namelijk  een gezonde sportomgeving. En dus bij een gezonde club! Sport heeft een belangrijke rol in het activeren van een gezonde leefstijl en elke club kan hieraan bijdragen! Hoe? Met een sportkantine waar je lekker en gezond kunt eten en drinken en waar weinig of geen alcohol wordt gedronken en met een terrein waar je geen of minder last hebt van rook.

Dat klinkt als een goed idee toch, maar de weg hier naartoe blijkt toch vaak vragen met zich mee te nemen. Daarom komt er een online inspiratiesessie op 18 februari van 19.00 uur -21.00 uur over de Gezonde Sportomgeving. Deze sessie is voor bestuurders, medewerkers en andere geïnteresseerden binnen een sportvereniging die graag aan de slag gaan met de gezonde sportomgeving. In deze sessie leggen NOC*NSF, Team:Fit en GGD Zaanstreek-Waterland uit waarom een gezonde sportomgeving belangrijk is. En ze laten zien hoe hier voor gezorgd kan worden en wat het de club en de leden kan oplevert. Ook kunnen er ideeën uitgewisseld worden met andere verenigingen.

De thema’s die behandeld worden zijn:

  1. het belang van alcoholbeleid;
  2. streven naar een rookbeleid en rookvrije club;
  3. stimuleren van gezondere keuzes voor eten en drinken;
  4. de campagne 30dagengezonder

Tijdens de inspiratiesessie is er ruimte voor vragen, worden er concrete tips gegevens om te starten en vol te houden, kunnen er ideeën uitgewisseld worden met andere clubs en zijn er mogelijkheden tot (gratis) persoonlijke coaching van de club op maat op één of meer van de thema’s.

 

Wil jij ook een gezonde(re) sportomgeving bij jouw vereniging? Meld je dan aan vóór 15 februari via het aanmeldformulier. En geef met jouw club het gezonde voorbeeld aan jong en oud!

 

Klik hier voor voorbeelden van clubs die een gezonder aanbod hebben doorgevoerd in de kantine 

 

(bron/foto GGD Zaanstreek-Waterland)
«   »