Home » JongSenioren competitie wordt niet meer hervat

JongSenioren competitie wordt niet meer hervat

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 18:52

Gezien alle ontwikkelingen lag het al enigszins in de lijn der verwachting, maar vorige week werd bekend gemaakt dat de JongSenioren Competitie dit seizoen definitief niet meer wordt hervat. De JongSenioren Competitie is een competitie die speciaal is opgezet voor O23 teams. Dit seizoen deden er 24 teams aan de competitie mee, waarvan er 5 uit de Zaanstreek namelijk Fortuna W., KFC, vv Assendelft, Sporting Krommenie en SVA.

 

Uitdaging

SVA hoofdtrainer Joeri Houniet vindt het logisch maar jammer dat de JongSenioren competitie niet meer wordt hervat. We hebben maar één wedstrijd kunnen spelen, terwijl het een goede leerschool had kunnen zijn voor onze jonge spelers. In de eerste plaats kan het als een ideale tussenstap fungeren voor de jeugdspelers naar de senioren. Onze JO19 speelt pas sinds kort hoofdklasse en dat is nog steeds een groot niveau verschil met ons tweede elftal dat derde klasse speelt, laat staan met ons eerste elftal. De spelers van de JO19 spelen in deze wedstrijden toch tegen oudere en meestal sterkere spelers, waardoor ze in deze wedstrijden op een manier uitgedaagd worden, zoals ze dat normaal niet zouden worden. Voor de jonge spelers uit de selectie die ook meedoen, geldt juist weer dat ze een andere rol krijgen in het veld dan dat ze normaal gewend zijn. Er wordt toch van hun verwacht dat ze het voortouw en de leiding nemen, dus ook zij worden op hun beurt weer voldoende geprikkeld.    

 

Langere termijn

Het levert overigens niet alleen de spelers veel op, maar het geeft ons ook meer inzicht in de mogelijkheden van de spelers voor eventueel langere termijn. We hebben al sowieso een jonge selectie bij SVA en er zullen komende seizoenen veel spelers uit de jeugd gaan doorkomen. Normaal gesproken formeren we samen met de trainers van het tweede en de JO19 voor deze competitie een selectie, waarvan wij verwachten dat zij op termijn een (grote) rol kunnen spelen in de selectie of zelfs het eerste elftal. De wedstrijden, die dan onder begeleiding staan van René Beerepoot, geven ons dus ook weer een extra mogelijkheid om de jongens te testen. We hebben voor volgend seizoen dan ook zeker de intentie om ons weer in te schrijven voor deze competitie, aangezien het voor SVA ideale wedstrijden zijn die in meerdere opzichten veel opleveren.

 

Inschrijving

Sowieso kan elke club zich in principe inschrijven om deel te nemen aan de competitie. De competitie staat wel in teken van het opleiden, dus er zijn strikte regels aan de teamsamenstelling qua leeftijden en eventuele dispensatie waaraan de clubs moeten voldoen.

  • Maximaal 15 spelers;
  • Leeftijd tot en met 22 jaar (op 31 mei 2021 nog niet de leeftijd van 23 jaar hebben (was dit seizoen));
  • Minimaal 5 spelers Onder19;
  • Maximaal 3 dispensatiespelers, waarvan 2 spelers maximaal 26 jaar oud zijn en 1 speler maximaal 29 jaar oud is;
  • Indien het team geen spelers Onder19 kan opstellen, dan mogen er ook geen dispensatiespelers mee doen.

 

De teams worden in principe ingedeeld op basis van hoe hoog het eerste elftal van de deelnemende clubs spelen. Er worden dan 4 poules gevormd, die vervolgens een hele competitie spelen om de 4 winnaars te bepalen. Na de competitie wordt er nog een kampioenenbal gespeeld, waar de kampioen van poule A1 en A2 deelnemen + de winnaar van het vorige seizoen + 1 team die door de organisatie wordt uitgenodigd. In 2018 en 2019 was Fortuna W. de winnaar en vorig seizoen waren zij de verliezend finalist tegen Olympia Haarlem

 

Ga voor meer informatie over de competitie naar JongSenioren Competitie
«   »