Jeugdtrainers Assendelft krijgen demontsratie training Alex Geernaert

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 15:02

Zaterdag stond bij vv Assendelft in teken van de jeugdtrainers van de club en kregen zij een demonstratie training van de huidige hoofdtrainer Alex Geernaert. Trainer van het tweede elftal en Technisch Coördinator bij de jeugd Marco van Biljouw: "we hebben bij vv Assendelft veel jonge en/of onervaren trainers. De meesten spelen hier ook in de selectie of in de JO19, dus qua binding met de club is dat een ideale situatie. Aangezien ze nog jong en/of onervaren zijn, betekent het wel dat wij ze vanuit de club de nodige ondersteuningen moeten aanbieden. 

 

Door alle corona maatregelen gaat dat de afgelopen periode uiteraard allemaal anders, maar normaal gesproken hebben we gedurende het seizoen meerdere evaluatie momenten waarin we de ontwikkeling van de trainers bespreken. Tussendoor ben ik dan vaak aanwezig bij trainingen en wedstrijden, waardoor ik sowieso veel contact heb met de trainers. En ook als de trainers behoefte hebben aan extra oefenstof, dan kunnen we daar voor elke leeftijdsgroep in voorzien.  

 

Een demonstratie training zoals vandaag is in ieder geval ook wéér een moment om de trainers handvatten te geven in hun ontwikkeling. Alex Geernaert is naast hoofdtrainer bij vv Assendelft ook docent bij de KNVB en daar geeft hij diverse cursussen aan trainers. Hij is dus op dit moment de ideale persoon binnen de club om de trainers zo'n demonstratie training te geven.

 

Het programma van de dag was als volgt:

09.45-11.00 presentatie hoofdtrainer Alex Geernaert

11.00-12.00 Demonstratie training met de JO15-1

12.00-12.30 Lunch

12.45-13.30 Evaluatie en nabespreking presentatie en training 

 

Tijdens de presentatie gaf Alex niet alleen aan hoe je een training voorbereid maar ook opbouwt om je doelstelling van de training te behalen. Bijvoorbeeld het (tijdig) uitzetten van de materialen, maar ook de flexibiliteit om oefeningen aan te passen als de opkomst lager is dan verwacht of als de oefening niet gaat zoals verwacht, kwamen aan bod.

 

Met de demonstratietraining werd de theorie in de praktijk gebracht en konden de trainers nog eventueel aantekeningen maken. Tijdens de training gaf Alex nog meerdere tips hoe trainers bepaalde situaties kunnen oplossen, hoe zij zich kunnen opstellen of wat de beste coachmomenten zijn. Na de lunch werd er nog een nabespreking gehouden en konden er nog vragen gesteld worden aan Alex.   

 

Gezien de reacties en de actieve houding van de trainers, konden we spreken van een geslaagde dag. In juni willen we zeker nog zo'n dag organiseren en voor de langere termijn willen we dit 4 keer in het jaar gaan doen. We willen namelijk bij de jeugdafdeling blijven inzetten om jonge trainers zelf verder op te leiden en dan zijn dit onmisbare dagen om ze diverse handvatten mee te geven. 
«   »