Home » Webinar KNVB over Kaderbeleid: begeleiden en opleiden

Webinar KNVB over Kaderbeleid: begeleiden en opleiden

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 12:53

In Nederland begeleiden maar liefst 70.000 trainers een jeugdteam. Zij hebben een grote invloed op het plezier en de ontwikkeling van meer dan 500.000 jeugdspelers en –speelsters. Daarbij dragen ze in belangrijke mate bij aan een veilige sportomgeving. In de webinar 'Kaderbeleid: Begeleiden & Opleiden' op 9 maart krijgen verenigingen handvatten hoe zij de trainers kunnen begeleiden en opleiden, zodat ze hun werkzaamheden op de best mogelijke manier kunnen invullen. De webinar, die om 18.30 uur start, staat onder leiding van Erik Nijssen & Erik Treling (Voetbalontwikkeling KNVB) en duurt ongeveer 1 uur.

 

Hoewel trainers soms nog geen enkele ervaring hebben in het begeleiden-trainen-coachen van jeugdvoetballers, aanvaarden ze met veel enthousiasme deze rol. Het blijkt bijvoorbeeld dat sportbreed 90% van de trainer/coaches geen bondsopleiding heeft gevolgd en dat bijna 40% zich niet capabel voelt om voor een groep sporters te staan. Het is dan ook niet raar dat ze in de praktijk nog zoekende zijn naar de juiste invulling van deze werkzaamheden en zich nog onzeker voelen. Het is daarom belangrijk dat dit kader geholpen wordt in hun mooie en uitdagende taak.

 

Om ze als vereniging daarin te begeleiden en opleidingen (intern-extern) aan te bieden, zullen ze ervaren dat ze geen eenling zijn maar deel uitmaken van een team. Tijdens dit webinar zullen die mogelijkheden behandeld worden en de stappen worden doorgenomen die je als vereniging kan maken.

 

(bron KNVB)
«   »