Home » Rood Wit Zaanstad gaat samenwerken met voetbalschool Soccermind

Rood Wit Zaanstad gaat samenwerken met voetbalschool Soccermind

Gepubliceerd op 16 maart 2021 om 19:27

Vorige week werd bekend gemaakt dat Rood Wit Zaanstad gaat samenwerken met voetbalschool SoccerMind. De voetbalschool zal op woensdag en zondag gebruik gaan maken van het complex van Rood Wit Zaanstad en zij richten zich op het trainen van zowel spelers als keepers. SoccerMind stelt de positieve mindset om een goede voetballer te worden centraal.

Het brein is namelijk het krachtigste hulpmiddel voor de persoonlijke groei die nodig is om een goede voetballer te worden. Naast techniektrainingen wordt er veel aandacht besteed aan het individu en de achtergrond van de voetballers. Door middel van coaching worden de voetballers gemotiveerd om hun persoonlijke doelen na te streven. SoccerMind stimuleert de persoonlijke groei door het vergroten van onder andere zelfvertrouwen, zelfdiscipline, zelfstandigheid en creativiteit. Deze gewoonte-vormingen samen met de techniektrainingen vormen de ontwikkelingscurve van de voetballers.

 

Oprichter en hoofdtrainer van SoccerMind is Cengiz Caglar, die zelf nog bij Haarlem en Veendam heeft gespeeld, maar volgens eigen zeggen de top niet haalde omdat hij mentaal tekort kwam. Door met zijn voetbalschool de nadruk te leggen op de juiste mindset, wil hij jonge voetballers helpen hun dromen waar te maken. Voor Rood Wit Zaanstad betekent deze samenwerking, dat tot in ieder geval het einde van het seizoen elke donderdag Cengiz Caglar de trainingen zal gaan verzorgen voor de jeugd van Rood Wit Zaanstad. De trainingen zullen zich richten op kleine groepjes of juist in teamverband, maar sowieso zal de oefenstof en benadering overeenkomen met de werkwijze die normaal bij de voetbalschool wordt gehanteerd.

 

Hoofdtrainer Levinho Wijdenbosch die zich ook actief bezig houdt met de ontwikkeling bij de jeugdafdeling is in ieder geval zeer tevreden over deze samenwerking. Eerder hebben we vanwege de groeiende ledenaantallen al nieuwe jeugd trainers moeten aanstellen en we denken met deze samenwerking weer een volgende stap in de ambities met onze jeugdafdeling te kunnen zetten. 

  

Blijf op de hoogte van alle berichtgevingen van de KNVB over de coronamaatregelen en de activiteiten van de voetbalclubs. Schrijf je hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia«   »