Home » FC Zaandam wil eventueel meedoen aan nieuwe O23 B-Categorie competitie

FC Zaandam wil eventueel meedoen aan nieuwe O23 B-Categorie competitie

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 13:59

Eind januari maakte de KNVB bekend dat ze met de invoering van een O23-competitie in de B-Categorie clubs handvatten wil geven om jonge voetballers te helpen in de doorstroom van de jeugd naar het senioren voetbal. De O23-competitie kan daarbij gezien worden als een verlenging van het jeugdvoetbal. 

Via een mailing heeft de KNVB inmiddels is de eerste inventarisatie afgerond, ruim 150 clubs hebben de intentie al uitgesproken om één of meerdere teams in te schrijven. Volgens het overzicht van de KNVB is FC Zaandam tot nu toe de enige club in de Zaanstreek die aangegeven heeft dat ze eventueel mee willen doen aan deze nieuwe competitie. KFC daarentegen heeft besloten niet mee te zullen doen aan deze competitie van de KNVB, zij gaan met een O23 team mee doen aan de Unive Jongsenioren competitie (lees hier meer). En WSV'30 gaat voor de groep jongens die overkomen uit de jeugd een Zaterdag-selectie starten (lees hier meer) als verlengstuk van de jeugdafdeling. Fortuna W. doet al mee aan een O23 competitie, maar dat is in de A-Categorie.  

 

De komende weken is het nog mogelijk voor clubs om vrijblijvend aan te geven dat ze ook interesse hebben om aan deze O23 competitie in de B-Categorie mee te doen. Ook kunnen er nog vragen gesteeld worden aan de Verenigings Adviseur of Competitieleider over de voorwaarden van de competitie. Vanaf begin juni start de reguliere inschrijving, waarna de inschrijving pas definitief is.

 

Meer informatie over de O23 competitie is ook te vinden op de website van de KNVB.

 

(bron KNVB)


Niets meer missen van alle (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »