• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Bestuur/trainers » Nieuws Zaanse Clubs » Help mee met de ANWB Fietsenlicht Actie

Help mee met de ANWB Fietsenlicht Actie

Gepubliceerd op 26 oktober 2021 om 16:24

Het wordt weer steeds vroeger donker en dus wordt het steeds belangrijker dat de voetballers die na de training met de fiets naar huis gaan een goede fietsverlichting hebben en ook gebruiken. Het blijkt namelijk dat een derde van de fietsers wel werkende fietsverlichting heeft, maar deze niet gebruikt. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje.

 

De ANWB wil het verkeer veiliger maken en fietsers er aan herinneren hun licht aan te zetten. Het (jaarlijkse) idee is om met een sjabloon met de tekst: ‘Zet je licht aan’, en een smiley erachter, met spuitkrijt eenvoudig op de bepaalde plekken spuit. Het blijkt dat door deze actie, in plaats van 4 op de 10, hebben 6 op de 10 fietsers na het lezen van de tekst “Zet je licht aan” hun licht aan. De smiley geeft mensen het gevoel dat hun gedrag wordt beloond.

Hoe werkt de actie?

Tot en met zondag 14 november reist een tagteam van de ANWB  door Nederland die in iedere gemeente, op fietspaden bij en rondom scholen en op schoolroutes, een tag plaatst met de tekst 'Zet je licht aan'. Zo helpen we kinderen en scholieren eraan te herinneren hun licht aan te zetten.

Voetbalclubs kunnen daar ook bij helpen door  vanaf 25 oktober een gratis tagpakket op te halen in de ANWB Winkel

 

Gemiddeld kan je 2 tot 3 tags plaatsen met één spuitbus krijt.  Geschikte plekken voor verenigingen zijn bij de fietsenrekken, de uitgang van het complex en op de weg grenzend aan het complex. Klik hier voor meer informatie over deze actie


«   »