• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Bestuur/trainers » Nieuws Zaanse Clubs » SVA voorzitter Richard Fleer: "de Aarde is rond"

SVA voorzitter Richard Fleer: "de Aarde is rond"

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 10:40

In deze tijd van het jaar, blikken de Zaanse voorzitters op hun clubpagina's vaak even terug of juist vooruit bij alle ontwikkelingen rondom hun vereniging.

 

Zo ook, de voorzitter van SVA, Richard Fleer

 

"Jahaha, ooit hebben wetenschappers zoals Phytagoras en Aristoteles geopperd dat de aarde wel eens rond zou kunnen zijn. 500 jaar voor Christus was dat, voetbal was zelfs nog niet uitgevonden! Knettergek waren die mannen, totdat Columbus 2000 jaar later dat wilde bewijzen. Hij voer met zijn schip de Santa Maria andersom naar Azie en kwam toen Amerika tegen. Dus de aarde is rond vond hij toen. Hoezo?  Natuurlijk niet, het is ook van de gekke dat er anno 2021 nog steeds mensen zijn die geloven dat de aarde rond is. 2500 jaar later! Ooit geroepen door een paar gesjeesde wetenschappers. De goedgelovigheid van de mensen in de wetenschap is bizar. Allemaal manipulatie. De aarde is plat. Hoe moet je immers voetballen als het veld bol staat. Gelukkig geloven we nu anno 2021 de wetenschap niet meer. We weten het allemaal beter. De aarde is plat, de mensen zijn het inmiddels ook aan het worden. 

 

Nee, we zijn niet opgeschoten dit jaar. Waar je met zo'n pandemie enige verbroedering mocht verwachten staan we juist mijlenver uit elkaar. De ene gelooft de gesjeesde  wetenschapper en de ander gelooft het gespuis op social media. En tussendoor slaan we de boel kort en klein. In vrienden en familiekringen wordt het gesprek over Corona vermeden, wetende dat er andersdenkenden zijn. Komop zeg!

 

Aan de andere kant zie je gewoon dat iedereen zijn best doet. We doen het toch met de meesten, niet met zijn allen, want er zijn azijnzeikers die het nergens mee eens zijn. En ja, schaam je, het wordt nog gevoed door ons koningshuis ook met hun verjaardagparty's.  We worstelen naar de uitgang die erg dichtbij is. We hoeven ons echt niet aan elke regel te houden, dat doen we ook niet en kan ook niet, maar denk om elkaar!

 

Maak het gezellig de komende dagen, we zien u zo graag gezond en fris z.s.m. weer terug op onze mooie velden en gezellige vereniging. We betreuren het dat de algemene ledenvergadering zo op zich laat wachten. Telkenmale hebben we het moeten uitstellen. We willen zo graag aan u vertellen hoe het met de club gaat en wat er speelt. Maar neem van ons aan: twee jaar pandemie en onze club is springlevend volledig in het leven gehouden door maatregelen van de regering en door de tomeloze inzet van onze vrijwilligers, trainers en trouwe sponsors.  Wat is ons land sterk om een voetbalcluppie mee te nemen en de schade te vergoeden.  Afhankelijk van kantine-inkomsten, bijna twee jaar de kantine dicht en we zijn er nog.  En sterker nog, binnenkort wordt de toch al zo mooie kantine verfraaid met een prachtige buitenoverkapping, ledverlichting voor de velden, we hebben net een nieuw C-veld wat er fantastisch uitziet en het fietspad komt eraan. Een directe verbinding vanuit Saendelft dwars over het weiland. 

 

En sportief, we staan er goed voor. Een onder leiding van Joeri goed presterende selectie en daarbij alle vertegenwoordigende jeugdteams die  vertoeven in de hoofdklasse. En de rijkdom van een heerlijke groep dartelende mini spelers, de toekomst van ons eerste. Het wordt nog een mooi seizoen hoor! Onze nieuwe selectietrainer fluisterde het al in de pers: “SVA is een sleeping giant”  

Ja we missen de gezelligheid, de wedstrijden, maar we genieten dubbel als het weer mag. Komend voorjaar wordt de mooiste van ons leven. Bevrijd van het juk. Los. Op weg naar grote sportieve prestaties.  En juist op dat moment in het voorjaar  vieren wij het 90 jarig bestaan van SVA. We zullen de kampioenen dan huldigen, het wordt een groots festijn. Voor iedereen, ook voor degene die nog steeds geloven dat de aarde rond is. SVA maakt geen onderscheid. "

 

Lees ook: de trainers over de verwachtingen en verrichtingen van de Zaanse clubs 

(bron SVA)


Niets meer missen van alle activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)«   »