• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Bestuur/trainers » Nieuws Zaanse Clubs » Pieter van Netten nieuwe trainer vvv Westzaan

Pieter van Netten nieuwe trainer vvv Westzaan

Gepubliceerd op 24 december 2021 om 13:50

Pieter van Netten (59 jaar) tekende gisteren zijn contract bij Westzaan voor de komende 2 seizoenen. Pieter is zeker geen onbekende trainer in het Zaanse voetbal; 16 jaar geleden kwam hij vanuit Amsterdam naar Saendelft en was hij de eerste trainer in lange tijd die Fortuna W. weer naar het kampioenschap bracht.

 

Hij begon zijn trainerschap inmiddels 20 jaar geleden bij de A-junioren van Blauw Wit Amsterdam en in de Zaanstreek had hij onder andere de selecties van respectievelijk Fortuna W., Zaanlandia, Saenden en de laatste vier jaar Blauw-Wit W. onder zijn hoede. Hier heeft hij naar eigen zeggen als belangrijkste de mentaliteit veranderd en het “voetbal is bovenal plezier principe” teruggebracht. Ook bij Westzaan  zal hij die koers proberen in te zetten: “belangrijkste is de bal hebben en behouden, iedereen doet dat op zijn eigen manier en krijgt daar ook voldoende vrijheid in het veld voor.”

Voor de Westzaners zal dat even wennen worden na jarenlang te hebben gewerkt met relatief jonge trainers die de ploeg hebben geleid volgens de TIC (Techniek Inzicht Communicatie)-methode. Pieter is aanhanger van aanvallend spel en balbezit, bij hem gaan we geen lange halen zien, gewoon voetballen!, aldus Van Netten. Om weer van de zaterdag naar de zondag gaan is nog wel even wennen, je zult wat dingen in je normale levenswijze moeten veranderen maar dat komt beslist goed. Van Netten zal vanzelfsprekend het lopende seizoen bij Blauw Wit succesvol afronden en zo nu en dan al langs de Westzaanse lijnen verschijnen.

 

Over zijn ambitie de komende jaren kan en wil hij nog weinig zeggen. “Ik ken de spelersgroep en hun kwaliteiten nog niet en alles wat ik nu zou zeggen hangt helemaal af van de resultaten die dit jaar mogelijk behaald gaan worden, zodra ik de eerste trainingen achter de rug heb kan ik daar serieuze doelstellingen aan gaan hangen”. Pieter heeft er ongelofelijk veel zin in en het Bestuur van Westzaan heeft er het volste vertrouwen in.

 

Voorzitter Dirk Schreuder en Hoofd Technische Zaken Patrick Volkers meldden tot slot dat er overweldig veel interesse is geweest voor deze functie en dat ze blij zijn met de keuze voor Pieter. “Het is gewoon weer eens goed om na jarenlang onder jonge trainers te zijn geleid weer een routinier binnen de gelederen te hebben”, sluit Volkers af.

 

(bron Westzaan)


Niets meer missen van alle activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)«   »