Steun je club met een doneer-actie!

Hoogstwaarschijnlijk zullen de kantines ook de komende weken nog dicht blijven. Dit betekent voor veel clubs dat ze nog steeds enorm veel omzet mislopen en steeds meer clubs maken zich inmiddels dan ook zorgen over hun voortbestaan.Veel clubs zijn dan ook zoek naar andere inkomstenbronnen en richten zich daarbij ook veel op de betrokkenheid van haar leden en/of supporters.

 

Nieuwe Doneeractie

Clubplan die eerder de Ballenactie organiseerden, heeft een nieuwe doneer-actie opgezet waarbij iedereen zijn/haar eigen club kan helpen. Met de "Geef je club een rondje" geef je een rondje, die je normaal in de 3e helft aan je teamgenoten zou geven, aan je club.   

Iedereen kan deze actie voor zijn/haar club opzetten, de club hoeft dit niet perse zelf te doen. Tot nu toe zijn er bij 167 clubs al voor bijna euro 37.000,= aan rondjes gegeven

 

Kosten

Aangezien Clubplan voor de ondersteuning zorgt van alle administratieve handelingen en betalingen, zijn ze wel genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Deze kosten (géén opstartkosten, maar meestal % van de opbrengst + bedrag per donatie) worden ook in rekening gebracht bij andere crowdfunding pagina's zoals Getfunded waar oa Zaanlandia eerder euro 1.350,= ophaalde. Een lid van KFC maakte gebruik van Doneeractie en daar staat de teller zelfs inmiddels op euro 3.650,=      

 

Tikkie betalingen

Er zijn ook clubs die deze kosten willen besparen en zelf een "virtuele kantine" opzetten. Bij RCH Heemstede konden leden en/of supporters via een Tikkie betaling een virtuele aankoop in de kantine doen en daarmee steunen ze dan de club. De club heeft dan wel meer werk aan de actie, maar hier gaat wel 100% van de opbrengsten naar de club.  

 

Er zijn dus meerdere mogelijkheden, maar het opzetten van een goed gepromote doneer actie kan zeker lonend zijn. 

Elke penningmeester kan zo'n financiële steuntje in de rug nu wel gebruiken!


«   »