Geld verdienen met inzamelen lege plastic flesjes

Bij sportverenigingen worden jaarlijks veel plastic flesjes met water of frisdank verkocht. Binnenkort kunnen clubs geld verdienen door deze PET flessen in te zamelen. Vanaf 1 juli 2021 zit er namelijk 15 cent statiegeld op plastic flesjes. 

 

Omdat veel sportlocaties ook water en frisdranken in plastic flessen verkopen, heeft dit ook voor de clubs impact. Sportlocaties zijn niet verplicht zijn om flessen in te nemen en statiegeld uit te betalen. Wel kan een club zich aanmelden als vrijwillig innamepunt. 
Wanneer een sportvereniging flesjes gaat innemen, kan je de opbrengst van het statiegeld ten gunste van de eigen vereniging laten vallen. Ook kan een vereniging de opbrengst aan een erkend goed doel doneren. 

Een gemiddelde voetbalvereniging verkoopt al gauw 200 PET flesjes per week. In de huidige situatie verdwijnen de plastic flesjes vaak in het restafval, waar plastic (voornamelijk flesjes) zo’n 60% van het totale afvalvolume inneemt. Als je die plastic flesjes apart inzamelt dan verdien je in dit voorbeeld 30 euro per week. Maal veertig weken is 1.200 euro per jaar. Bovendien heb je minder afval, zo kun je flink besparen op het contract met de afvalverwerker. Eind 2022 komt er ook statiegeld op blikjes. 

 

Voor het inzamelen van de flessen kunnen sportverenigingen van meer dan 200 leden kosteloos een minicontainer en een communicatiepakket bestellen bij Statiegeld Nederland. 

 

Meer informatie over het aanmelden als vrijwillig inzamelpunt is te vinden op de website van Statiegeld Nederland

 

(bron KNVB)


Niets meer missen van alle activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »