Hercules-Zaandam start met de voorbereiding

Gepubliceerd op 20 juli 2021 om 22:33

Na een korte onderbreking is Herucles-Zaandam vanavond al weer begonnen aan het seizoen 2021/22. Een groep van ongeveer 20 spelers was aanwezig bij de eerste training die onder leiding stond van hoofdtrainer Eric Heerings en keeperstrainer Tiuri Jansen. Raymond Huisman, trainer van het tweede elftal ontbrak nog wel op de training ivm zijn vakantie.

 

Hoofdtrainer Eric Heerings: "We hebben heel lang niet veel of maximaal kunnen trainen met de gehele groep, dus ik wilde het nieuwe seizoen graag vroeg beginnen. Aangezien de meeste spelers aangaven dat ze de eerste twee weken van augustus op vakantie zijn, hebben we besloten de voorbereiding in twee blokken op te delen. Komende twee weken zullen we vooral trainen en afsluitend spelen we 31 juli een oefenwedstrijd spelen tegen de amateurs van Ajax, die in de derde divisie zaterdag spelen. Na twee weken zullen we het programma op maandag 16 augustus weer gaan oppakken. Om ons goed op de bekerwedstijden en de nieuwe competitie voor te bereiden zullen we ook meerdere oefenwedstrijden gaan spelen met het eerste en tweede elftal. 

 

Hercules-Zaandam is ingedeeld in de sterke poule 3 klasse B met veel derby's, maar de doelstelling van de club is duidelijk, namelijk promoveren naar de 2 klasse. We hebben een sterke selectie, die goed in balans is. Aangezien we ook haast geen verloop hebben gehad, kunnen we voortborduren op de basis die eerder is neergezet. Een aderlating is wel het wegvallen van Cyrille de la Porte met een zware knie blessure. Maar dat betekent ook weer een kans voor bijvoorbeeld één van de spelers die eerder voornamelijk in het jonge tweede elftal speelde. Ook jeugdspeler Tygo van Wel, die ook al meedeed tijdens de Zaanstad Cup, zal in het begin van de voorbereiding mee gaan trainen met de selectie. Op het moment dat zijn eigen team ook gaat starten, zullen we gaan evalueren wat het beste is voor zijn ontwikkeling en of hij dan bij de groep blijft. Naast Tygo zullen we misschien nog wel meer jeugdspelers uit gaan nodigen om een keer mee te trainen.

 

We zijn daar afgelopen seizoen al mee begonnen en dat is goed bevallen. We hebben bij de selectie meerdere ervaren spelers, die deze jonge jongens er ook echt bij betrekken en ook willen helpen. We willen daar komend seizoen dan zeker ook een vervolg aan geven. Het moet sowieso een onderdeel worden van het lange termijn beleid van Hercules Zaandam, dat er een structurele doorstroming gaat plaats vinden naar de senioren /selectie. We zullen dan ook zeker veelvuldig overleg voeren met de jeugd trainers van de hoogste jeugdelftallen. Ondanks de corona periode zien we gelukkig dat het aantal leden, maar ook de organisatie steeds meer groeiende is en ik verwacht zeker dat er de komende jaren steeds meer aansluiting van de jeugd naar de selectie zal komen"   

 

Lees ook: Overzicht met oefenwedstrijden + toernooien Zaanse selecties (heren en vrouwen)

Lees ook: Indelingen standaard teams Zaanse clubs

Lees ook: Jeugdspelers trainen mee met selectie Hercules-Zaandam


Niets meer missen van alle activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Of van de berichten van de KNVB?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief) »