Fortuna W. (zat) verliest topper van De Volewijckers

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 16:51

Zaterdagmiddag stonden er in Wormerveer 2 ploegen tegen over elkaar waarvan de ambities hoger liggen dan de 4e klasse waar ze nu in spelen. Tot zaterdag had De Volewijckers 1x gelijk gespeeld tegen TOB en Fortuna W had al punten verspeeld tegen eerst WSV'30 (2-2) en vorige week Blauw Wit (0-0). Aangezien mede concurrenten SDOB en OFC ook nog maar 1x hebben verloren, was een overwinning voor Fortuna W. al bijna noodzakelijk om niet té ver achterop te raken.

 

Voor redelijk veel (meegereisde) toeschouwers werd het in ieder geval een wedstrijd met uiteindelijk veel doelpunten en kansen. Fortuna W. begon rommelig aan de wedstrijd en al na 5 minuten namen de bezoekers de leiding. Ook al werd het door een schitterende aanval al snel 1-1, het spel van de thuisploeg werd er niet beter op. Veel onnodig balverlies en een middenveld dat er niet aan te pas kwam, zorgde er voor dat de thuisploeg niet in de wedstrijd kwam. Het fellere De Volewijckers wist hier voor rust optimaal van te profiteren door nog 2x te scoren. Al hadden ze hier wel de hulp van 2 ongelukkige momenten in de Fortuna W. verdediging voor nodig. Beide ploegen gingen rusten met een 1-3 tussenstand

 

De tweede helft was nog geen 3 minuten onderweg en eerst De Volewijckers en toen Fortuna W. kregen 100% kansen om de wedstrijd te beslissen dan wel weer te open te gooien. Ondanks dat je het gevoel kreeg dat De Volewijckers voetbalde alsof ze de wedstrijd geheel onder controle hadden, kreeg Fortuna W. meerdere (mogelijkheden op) kansen. Vlak nadat de keeper van De Volewijckers een zeker doelpunt voorkwam, sloegen de bezoekers nogmaals toe. Een vrije trap vanaf de zijkant, werd a la Lasse Schöne tegen Real Madrid in de verre hoek over de Fortuna W. keeper geschoten. 

 

Fortuna W wist daarna ook nog toe te slaan uit een schitterende vrije trap, waardoor het weer enigszins in de wedstrijd kwam.  De Volewijckers maakte de gehele wedstrijd al een geïrriteerde indruk en met alle (onderlinge) irritaties haalde de ploeg zich zelf steeds meer uit hun eigen spel. Fortuna W. kreeg mede daardoor alle kans om nog aan te dringen voor een beter resultaat en hadden een paar minuten voor tijd zeker een penalty verdiend. Deze werd  echter door de (aan beide kanten) niet consequent fluitende scheidsrechter niet gegeven. De 3-4 in blessuretijd was te laat om het nog echt spannend te maken.    

 

Aangezien ook SDOB en OFC wonnen, moet Fortuna W. voorlopig even pas op de plaats maken. Volgende week heeft de ploeg een vrije ronde en de week er na moeten ze op bezoek bij Rood Wit Zaanstad.

 

Lees ook: hoe zit het met de periodetitels per competitie 

Lees ook: Uitslagen, stand en programma 4 klasse B zaterdag

Lees ook: Uitslagen 06 + 07 november Zaanse teams Heren 

Lees ook: Uitslagen 06 + 07 november Zaanse teams Vrouwen

 


«   »