KFC (in principe) door in beker

Gepubliceerd op 14 november 2021 om 11:00

In de competitie presteert KFC nog wisselvallig, maar in de 2e ronde van de KO fase in de Districtsbeker is de ploeg de enige vertegenwoordiger uit de Zaanstreek. Gisteren moesten de Koogers in Utrecht aantreden tegen zaterdag 4e klasser Elinkwijk

 

Op papier was KFC dan ook de favoriet om door te gaan en ook in praktijk bleek KFC, ondanks enkele kansen voor de thuisploeg, niet echt in de problemen te komen. De bezoekers waren de betere en makkelijker voetballende ploeg en nog voor rust kon dat omgezet worden in de 3 goede doelpunten. In de tweede helft ongeveer hetzelfde speelbeeld en dat resulteerde in nog één doelpunt voor KFC. 

 

Het was dan ook jammer dat de wedstrijd 7 minuten voor tijd gestaakt werd door de scheidsrechter ivm een oplopende discussie met de grensrechter van Elinkwijk. Na de wedstrijd gingen beide clubs en ook de scheidsrechter er van uit dat de 0-4 stand, uiteindelijk ook als einduitslag gezien zal worden. Al is het uiteraard nog wachten op de definitieve bevestiging van de KNVB.

 

Onder voorbehoud is KFC dus één van de 15 clubs die al door is in de Districtbeker. In totaal zullen er na de 2e ronde 34 clubs over blijven. In december volgt er eerst nog een tussenronde (waar KFC voor vrij geloot is), waarna de Districtsbeker in januari wordt voortgezet met de 3e ronde met 32 clubs. De datum van de loting voor de 3e ronde is nog onbekend   

 

Voorlopig kan KFC zich in ieder geval richten op de competitie met komende week meteen een sterke tegenstander. Nummer 2 van de 2e klasse Vitesse'22 (15 uit 5) komt dan naar Koog aan de Zaan. 

 

Lees ook: programma en uitslagen 2e ronde beker

(foto's Peter Woud)


«   »