Saenden vindt weer aansluiting in 3e klasse

Gepubliceerd op 15 november 2021 om 09:42

Na een goede reeks de afgelopen weken stond voor Saenden zondag de inhaalwedstrijd bij Meervogels'31 op het programma. De ploeg uit Akersloot had net als Saenden 10 punten uit 6 wedstrijden behaald. 

 

Zoals van tevoren verwacht werd het een zeer lastig wedstrijd tegen het stugge en (fysiek) sterke Meervogels'31. In de eerste helft had de thuisploeg iets meer het initiatief en zij namen dan ook een 1-0 voorsprong bij de rust. In de tweede helft een ander speelbeeld met een sterker Saenden. De ploeg wist de achterstand met drie goed uitgespeelde doelpunten om te buigen. In de slotfase werd het nog even spannend toen Meervogels'31 de 2-3 scoorde, maar Saenden hield stand tot het eindsgignaal. Door de belangrijke overwinning klimt Saenden naar plek 5 en is er weer sprake van enige aansluiting bij de (sub)toppers in de 3e klasse.

 

Wat dat betreft staat er voor Saenden een interessant weekend voor de boeg. De wedstrijden Hercules Zaandam (nr 1) - Limmen (nr 2) (ook om de 1e periodetitel) en de Zaanse derby SVA (nr 6) - Sp.Krommenie (nr 4) staan dan namelijk ook op het programma. Met een eventuele overwinning thuis tegen Bergen, zou de ploeg optimaal kunnen profiteren van puntverlies van minimaal 2 concurrenten, al zullen de Wormerveerders (voorlopig) vooral naar zichzelf kijken. 

 

Lees ook: hoe zit het met de periodetitels per competitie 

Lees ook: Uitslagen, stand en programma 3e klasse B zondag

Lees ook: Wedstrijden 13 + 14 november Zaanse teams 

 

(foto's Theo van Vlaanderen)


«   »