Hercules Zaandam wint 1e periode 3e klasse

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 10:24

Vorige week was voor Hercules Zaandam de eerste kans om de 1e periode titel binnen te halen, toen de enige overgebleven concurrent Limmen haar inhaal wedstrijd moest spelen. Aangezien Limmen overtuigend met 5-0 wist te winnen van de De Rijp, moesten de ploegen gisteren onderling bepalen wie de 1e periode titel zou pakken. Hercules Zaandam had daarbij genoeg aan een gelijkspel.

 

Helaas was er door de maatregelen geen toeschouwers toegestaan, want het werd een spannende wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de sterke 3e klasse B. De jonge thuisploeg speelde vol op de aanval terwijl Hercules Zaandam er een iets meer behoudende tactiek op nahield. Voor beide ploegen ontstonden er er diverse kansen en het waren de bezoekers die in de 37e minuut op voorsprong kwamen. In het tweede heft hetzelfde spelbeeld waarin het ervaren Hercules Zaandam de controle bleef houden. Wel werden het na de gelijkmaker nog 20 spannende minuten maar echt grote kansen bleven uit. Hercules Zaandam pakte met deze 1-1 gelijkspel de 1e prijs van het seizoen, maar uiteindelijk gaat het de ploeg van Eric Heerings vooral om de 1e plek na 26 wedstrijden.

 

Volgende week gaat Hercules Zaandam op bezoek bij Bergen, dat gisteren met 3-1 verloor bij Saenden. De ploeg staat negende met 8 punten uit evenveel wedstrijden  

 

Lees ook: Stand van zaken periodetitels in alle competities 

 

Lees ook: Uitslagen, stand en programma 3 klasse B zondag

Lees ook: Uitslagen 20 + 21 november Zaanse teams Heren 

Lees ook: Uitslagen 20 + 21 november Zaanse teams Vrouwen

 

(foto's Hercules Zaandam)


«   »