Zaandijk (zon) VR1 behoudt met winst koppositie

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 15:31

De koploper van de 3e klasse zondag Zaandijk moest het op het eigen complex zondag ochtend vroeg opnemen tegen Geel Wit'20. De ploeg uit Haarlem was met 7 punten uit 5 wedstrijden terug te vinden in de middenmoot, maar bleek een meer dan stugge tegenstander voor de vrouwen van Zaandijk.

 

De ploeg van trainer Peter Tania begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd met een benutte penalty na 10 minuten, maar al snel bleek dat het "normale" niveau van de afgelopen weken individueel en/of als team niet werd gehaald. Dat was ook zeker mede door de felheid en goede organisatie van de bezoekers.  Zonder dat Geel Wit'20 écht tot gevaarlijke kansen kwamen, hadden zij wel de lichte overhand in de eerste helft. Toch kreeg Zaandijk vlak voor rust met een 2e penalty de ideale mogelijkheid om de score te verdubbelen. Waar de eerste nog zonder twijfel werd binnengeschoten, belandde de tweede penalty op de lat.

 

In de tweede helft veranderde het speelbeeld, ondanks de aanwijzingen van de trainer in de rust, in eerste instantie niet heel erg veel, al had Zaandijk wel wat vaker de bal. Pas tot ongeveer 10 minuten voor tijd, toen Geel Wit '20 ook iets meer risico nam, kwamen er meerdere kansen voor Zaandijk om de wedstrijd voortijdig op slot te gooien. Echter stonden de paal, de lat en de keepster een doelpunt in de weg. Aangezien Geel Wit'20 ook niet echt gevaarlijk meer werd, won Zaandijk de wedstrijd met minimaal verschil en blijft het (op punten) koploper. 

 

Lees ook: Voetbal Varia Super Cup: Wie scoort het beste doelsaldo?

Lees ook: Uitslagen, stand en programma 3e klasse A zaterdag

Lees ook: Uitslagen 06 + 07 november Zaanse teams heren 

Lees ook: Uitslagen 06 + 07 november Zaanse teams vrouwen

 


«   »