• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Competities » (Beker)competitie Heren » (Foto)verslagen » Fortuna W. behoudt koppositie

Fortuna W. behoudt koppositie

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 13:42

De koploper van de eerste klasse A Fortuna W moest gisteren op bezoek bij middenmoter LSVV, dat haar eerste 2 thuiswedstrijden in winst wist om te zetten.  Al snel in de wedstrijd kwam Fortuna W. door een benutte penalty op een 0-1 voorsprong. Vervolgens raakten de bezoekers nog wel de lat, maar daarna wist Fortuna W tot de 50e minuut eigenlijk niet meer gevaarlijk te worden. Het effectieve Fortuna W scoorde uit een perfect uitgespeelde counter en verdubbelde de voorsprong zo tot 0-2.

 

Nog geen 10 minuten later wist LSVV al weer de aansluitingstreffer te scoren en drong de thuisploeg aan op zoek naar de gelijkmaker. In de slotfase nam LSVV zelfs nog meer risico's in de jacht op een doelpunt door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Dit leverde wel (grote) kansen op voor beide ploegen, maar gescoord werd er wonderwel niet meer. Hierdoor pakte Fortuna W weer 3 belangrijke punten en behouden zij de gedeelde koppositie.

 

Medekoploper vv Assendelft sloeg namelijk, en niet voor de eerste keer dit seizoen, weer eens toe in de slotfase en wist haar wedstrijd tegen AFC'34 met 2-1 te winnen. Zo gaan ook na afgelopen weekend de 2 ploegen uit de Zaanstreek aan de leiding. Volgende week speelt Fortuna Wormerveer thuis  tegen SDZ, dat met 10 punten uit 5 wedstrijden de koplopers op de voet volgt.  vv Assendelft gaat volgende week bezoek bij hekkensluiter DSOV (1 uit 4)  

 

Lees ook: Voetbal Varia Super Cup: Wie scoort het beste doelsaldo?

Lees ook: Uitslagen, stand en programma 1e klasse A zondag

Lees ook: Uitslagen 23 + 24 oktober Zaanse teams Heren 

Lees ook: Uitslagen 23 + 24 oktober Zaanse teams Vrouwen

 

(foto's Michel Bes Sportfoto's)


«   »