• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Competities » (Beker)competitie Heren » (Foto)verslagen » Hercules Zaandam wint van SVA

Hercules Zaandam wint van SVA

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 09:35

Zondag stond op sportpark De Kuil de topper tussen koploper Hercules Zaandam en nummer 2 SVA op het programma. Het was voor de thuisploeg ook meteen de eerste kans om de 1e periode titel te winnen, al was het daarbij wal afhankelijk van het resultaat van Limmen. 

 

Er was veel publieke belangstelling afgekomen op de wedstrijd en zij zagen dat de Hercules Zaandam al snel op voorsprong kwam. Het was echter SVA dat de eerste helft sterk speelde en ook diverse kleine kansjes kreeg die echter niet werden benut. De ploegen gingen dan ook met een 1-0 tussenstand rusten. Enkele aanpassingen bij Hercules Zaandam zorgde er voor dat de ploeg iets meer grip op de wedstrijd kreeg en na 10 minuten spelen in de 2e helft verdubbelden zij de voorsprong. Enkele minuten later ging de wedstijd eigenlijk definitief op slot, toen SVA na een terechte rode kaart met 10 man kwam te staan. In het vervolg van de wedstrijd wist Hercules Zaandam nog twee maal te scoren waardoor er een enigszins geflatteerde 4-0 op het scorebord kwam.     

 

Aangezien Limmen met 1-3 won bij Hollandia T, heeft de ploeg van trainer Eric Heerings de eerste periode nog niet definitief binnen. Mocht Limmen as zondag verliezen, dan wint Hercules Zaandam zonder te spelen en anders zal 21 november in een onderling duel uitgemaakt worden wie de 1e periode pakt. 

SVA speelt 14 november de inhaal wedstrijd bij Egmondia en bij winst blijft de ploeg goed meedoen in (sub)top van de 3e klasse.   

 

Lees ook: hoe zit het met de periodetitels per competitie 

Lees ook: Uitslagen, stand en programma 3 klasse B zondag

Lees ook: Uitslagen 06 + 07 november Zaanse teams Heren 

Lees ook: Uitslagen 06 + 07 november Zaanse teams Vrouwen

 

(foto's Michael Bruins)


«   »