Home » Rene Reijinga gaat voor promotie met Saenden

Rene Reijinga gaat voor promotie met Saenden

Gepubliceerd op 15 december 2021 om 15:44

De komende periode zal er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Mede door de prestaties van afgelopen seizoenen en de versterkingen deze zomer waren de verwachtingen rondom Saenden vooraf dit seizoen hooggespannen. Maar doordat de corona het vorige seizoen grotendeels stil legde, had de ploeg van René Reijinga echter een achterstand in de ontwikkeling opgelopen. Daardoor moest er weer (opnieuw) gebouwd worden aan het team.  Ondanks dat Saenden een redelijke goede voorbereiding had, kwam het beoogde spel er in de eerste wedstrijden totaal niet en werd op eigen veld zelfs ruime nederlagen geleden. De 3e wedstrijd tegen KSV (0-5 winst) zorgde voor een ommekeer en vanaf dat moment begon langzaamaan de puzzelstukjes van het team steeds meer op de juiste plek te vallen.

 

De ploeg behaalde daarna in de 5 volgende wedstrijden nog eens 13 punten en steeg daardoor naar een gedeelde 3e plaats.  Maar bijna nog belangrijker voor het verloop van de rest van het seizoen, de ploeg ging niet alleen beter maar ook herkenbaarder spelen. Precies op de manier zoals de technische staf en de club dat graag ziet van het eerste elftal. 

 

Helaas voor Saenden werd de competitie echter enkele weken geleden stil gelegd en na nog een paar oefenwedstrijden gespeeld te hebben, is de winterstop voor de ploeg inmiddels begonnen. In januari komen we voor de gezellige jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd weer voor het eerst bij elkaar en daarna gaan we ter voorbereiding nog onder andere op trainingskamp richting Duitsland. Hopelijk kunnen we dan 23 januari weer spelen voor de competitie, die meteen begint met een pittige uitwedstrijd bij Vrone. Sowieso is de 3e klasse B dit jaar een sterke competitie met veel leuke en mooie wedstrijden en/of Zaanse derby's.

 

Maar als het lukt het spel van de laatste wedstrijden door te trekken dan moet het lukken om in de top 3 te eindigen. Dan hebben we hoogstwaarschijnlijk ook de doelstelling van het gehele team en staf behaald, want ik ga er vanuit dat de top 3 uiteindelijk minimaal nacompetitie speelt. Aangezien ik aan het einde van het seizoen na 4 jaar de overstap maak naar KFC, zou het voor mij persoonlijk in ieder geval een mooi afscheid zijn om de club met iets tastbaars te kunnen achterlaten, maar Saenden zou sowieso niet misstaan in de 2e klasse. 

Stand Saenden in 3e klasse B zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Theo van Vlaanderen)


«   »