Home » ZCFC VR presteert boven eigen verwachting

ZCFC VR presteert boven eigen verwachting

Gepubliceerd op 17 december 2021 om 14:51

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene. 

 

Aangezien de 4e en 5e klasse bij de vrouwen onder de B-categorie vallen, is het team van ZCFC VR één van de weinige standaard teams in de Zaanstreek dat deze periode nog "gewoon" competitie voetbal speelt. De ploeg van aanvoerster Natascha Hendriks speelt namelijk in de 5e klasse B zaterdag 

 

Aan de ene kant is het natuurlijk fijn dat we nog gewoon kunnen voetballen voor de competitie, maar aan de andere kant is het wel lastig dat we door de avondklok deze periode niet normaal kunnen trainen. We proberen wel allemaal op een creatieve manier actief te blijven, sommige gaan doordeweeks individueel hardlopen of gaan  wielrennen/mountainbiken. En anderen van het team gaan weer naar de sportschool of gaan zwemmen. Het is allemaal niet ideaal, maar we proberen er met elkaar het beste van te maken. Het is de bedoeling dat we deze alternatieve trainingen doorzetten totdat we hopelijk in januari weer 's avonds gezamenlijk kunnen trainen.

 

Over de prestaties tot nu toe is de aanvoerster toch enigszins verrast. We hebben aan het begin van het seizoen namelijk heel veel nieuwe meiden moeten inpassen in ons teams. Deze nieuwe meiden hadden of heel lang niet gevoetbald of zelfs helemaal nog nooit gevoetbald. We begonnen het seizoen dan ook eigenlijk zonder verwachtingen, maar we hebben tot nu toe al 11 punten behaald en we staan op dit moment op de 7e plaats.  Twee weken geleden wisten we zelfs gelijk te spelen tegen de koploper GeuzenMiddenmeer die verder alle wedstrijden (ruim) weet te winnen.

 

Deze onverwachte successen smaken inmiddels toch naar meer al blijft het plezier dat we met elkaar hebben tijdens de wedstrijden en normaal ook met de trainingen voorop staan. Maar we hopen aan het einde van het seizoen toch minimaal een plekje opgeschoven te zijn in de competitie! Morgen spelen we de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop  tegen een andere middenmoter DEVO'58. Zij staan op dit moment op de 6e plaats en zijn dus eigenlijk een beetje één van onze directe concurrenten. Het zou in ieder geval mooi zijn als we morgen kunnen winnen en dat we met een goed gevoel de eerste seizoenshelft kunnen afsluiten.  

 

Stand ZCFC in 5e klasse B zaterdag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto zcfc)


«   »