Home » Martine van Pelt van Assendelft VR ondanks krappe selectie zeer tevreden

Martine van Pelt van Assendelft VR ondanks krappe selectie zeer tevreden

Gepubliceerd op 22 december 2021 om 18:03

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Het vrouwen team van vv Assendelft dat uitkomt in de vierde klasse zondag, heeft dit seizoen te maken met een hele smalle selectie. Waar de trainster Martine van Pelt graag had gezien dat er afgelopen zomer al wat speelsters bij waren gekomen, hoopt ze nu vooral dat dat de komende weken alsnog gaat gebeuren. Want zo'n kleine groep vergt namelijk niet alleen veel van de speelsters, we moeten wekelijks wel een beroep doen op meerdere invalsters. Gelukkig hebben we bij vv Assendelft diverse meiden teams en zijn de speelsters van de MO19 en soms zelfs van de MO17 bereid om bij ons mee te doen. Qua wedstrijden redden we ons dankzij deze meiden daarom nog wel, maar met trainingen wordt het wel lastig als er soms zo weinig speelsters aanwezig kunnen zijn. Er zijn trainingen waarbij we op het laatste moment de oefenstof moeten aanpassen en dat is niet een ideale manier om ons voor te bereiden op de wedstrijden. 

 

Het verklaart meteen ook wel een beetje de wisselende resultaten die we tot nu toe hebben behaald. We staan op dit moment  met 13 punten uit 8 wedstrijden op een 7e plaats. Wel heeft de ploeg nog een redelijke aansluiting bij de top van de competitie, aangezien er wekelijks wel verrassende uitslagen bij de concurrenten vielen te noteren. Maar sowieso ben ik hartstikke tevreden met verloop van het seizoen tot nu toe. Ondanks alles lukt het ons elke wedstrijd toch om ons eigen spel te spelen en creëren we tegen elke tegenstander wel meerdere kansen. Als het kwartje dan een paar keer goed gaat vallen, kunnen we straks zo maar weer een sprong maken in de ranglijst. Al is gezien de belasting, de uitgesproken doelstelling van de speelsters zelf, namelijk een kampioenschap misschien niet meer helemaal realistisch. Maar als we wekelijks kunnen blijven opbrengen om met elkaar het maximale te geven en evengoed plezier te hebben, dan zou voor mij het seizoen sowieso meer dan geslaagd zijn.

 

Na deze intensieve eerste seizoenshelft gaan we de komende periode in ieder geval eerst even genieten van de welverdiende winterstop. Het geeft sommige speelsters  ook even de tijd om te herstellen van hun (kleine) blessures. Hopelijk kunnen we dan weer met een voltallige en misschien wel aangevulde groep de competitie op 23 januari hervatten met de derby tegen Hercules Zaandam VR.

 

Stand vv Assendelft VR in 4e klasse B zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 


«   »