Home » Rene Oomen richt zich bij WSV'30 VR ook op lange termijn

Rene Oomen richt zich bij WSV'30 VR ook op lange termijn

Gepubliceerd op 27 december 2021 om 17:04

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

De vrouwen en meiden afdeling van WSV'30 is druk bezig met een beleid neer te zetten, dat op de lange termijn haar vruchten moet afwerpen. Mede onder aanvoering van hoofdtrainer bij de vrouwen Rene Oomen wordt er bij de club uit Wormer geprobeerd een duidelijke visie uit te rollen voor de jongste meidenteams tot en met aan het eerste team.

 

De trainer die ook al eerder actief was bij de club is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de vrouwen van WSV'30, dat uitkomt in de 2e klasse zondag. Tot nu toe wist de ploeg maar 5 punten uit 7 wedstrijden te behalen. Daarmee staat de ploeg op een negende plek en die plek staat aan het einde van het seizoen voor deelname aan de nacompetitie. Desondanks is Renen Oomen niet ontevreden over de ontwikkeling bij zijn team. We hebben een duidelijke beeld hoe we graag met het team attractief willen voetballen en daar trainen we al sinds vorig seizoen hard op. Maar aangezien we te maken hebben met een jonge en smalle basis selectie, heeft dat nou eenmaal tijd nodig en gaat zo'n proces  gepaard met wisselende prestaties.

 

Voor na de winterstop zijn we evengoed hoopvol op een succesvol vervolg van de competitie. We zien niet alleen dat de speelsters met minder ervaring het niveau steeds meer oppikken, maar ook dat de sfeer binnen de groep en daarmee ook de onderlinge bereidheid om het maximale eruit te halen aanwezig is. Het is voor de uitstraling en de lange termijn visie in ieder geval heel belangrijk dat we in deze 2e klasse blijven. Maar tegelijkertijd willen we na de winterstop ook nog intensiever gaan inzetten op de doorstroming van de jeugdleden.  Zodra we weer kunnen trainen, zullen de speelsters van de MO19  bij toerbeurt met het eerste team mee gaan trainen. En dan niet alleen om het algemene niveau van de jeugdspeelsters omhoog te krijgen, maar ook echt in de hoop om al enkele speelsters hun debuut te laten maken.  Vroeg kunnen debuteren moet uiteindelijk hét uithangbord worden van vrouwenvoetbal bij WSV'30.

 

Als het ons de komende periode dan ook lukt om continu de juiste balans te behouden tussen deze twee doelen, handhaving en meerdere jeugdspeelsters debuteren, dan is het seizoen voor ons meer dan geslaagd.  

Stand WSV'30 VR in 2e klasse E zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto WSV'30)


«   »