Home » Bert Zwart: goede prestaties KFC VR (zat) tot nu toe

Bert Zwart: goede prestaties KFC VR (zat) tot nu toe

Gepubliceerd op 29 december 2021 om 17:09

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Bert Zwart is een echte clubman, die op een klein uitstapje naar RCZ na, al zijn hele (keepers) carriere actief is bij KFC. Naast dat hij momenteel het doel van KFC 6 verdedigt, is hij ook al enkele seizoenen de trainer/leider van de vrouwen van KFC die op zaterdag uitkomen in de 4e klasse A.

 

Ook al beschikt KFC over meerdere vrouwen en meiden teams, net als bij veel andere clubs was ook de selectie van het zaterdag vrouwen team niet erg breed. We beschikten aan het begin van het seizoen maar over 12 vrouwen, dus naast het sportieve aspect lag daar voor ons nog een grote uitdaging. Als je maar over één senioren team beschikt op de zaterdag werk je idealiter gedurende het seizoen met een selectie van 16 speelsters. Gelukkig kwamen er dan ook vrij snel enkele versterkingen bij, al zijn we door 2 zware blessures en een studie in Denemarken in de breedte nooit echt helemaal compleet geweest.

 

Wel was de opkomst van de trainingen altijd zeer goed te noemen, dus hebben we evengoed kunnen bouwen aan een hechte groep en dat vertaald zich ook naar de prestaties op het veld.  We gebruikten de groepsfase in de districtsbeker eigenlijk meer als oefenwedstrijden, desondanks wisten we toch vrij gemakkelijk en met veel overmacht de eerste ronde te behalen. Daarin speelden we tegen De Rijp en ook die wedstrijd wisten we overtuigend met 4-1 te winnen en nu zijn we als enige Zaanse vrouwen team door naar de 2e ronde. 

 

Niet alleen in de beker gaat het goed ook in de competitie staat de ploeg bovenaan. Met maar één gelijkspel heeft de ploeg 28 punten uit 10 wedstrijden behaald en lijkt er, op basis van de prestaties tot nu toe, met DZS nog maar één échte concurrent over te zijn. Aangezien de 4e klasse onder de B-categorie valt, wordt de competitie in principe 15 januari al weer hervat met een inhaalronde, terwijl KFC zelf het een week later begint met de Zaanse derby tegen Blauw Wit W..

Het zal voor alle teams in ieder geval afwachten worden hoe de speelsters uit deze periode zonder "normale' trainingen (door)komen. Onze speelsters trainen wel individueel en we proberen evengoed voor in januari, zodra het weer kan, een programma in elkaar te zetten. Bert Zwart blijft mede daarom voorzichtig en zou, ondanks de goede uitgangspositie, met een plaats in de top-3 het al een super geslaagd seizoen vinden. 

 

Stand KFC VR (zat) in de 4e klasse A zaterdag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Sylvia van der Wacht)


«   »