Home » Dirk Jongens hoopt met KFC VR (zon) in top-4 te eindigen

Dirk Jongens hoopt met KFC VR (zon) in top-4 te eindigen

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 12:45

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Waar de meeste vrouwen teams in de Zaanstreek in december nog voor de competitie hadden gespeeld, was de laatste wedstrijd van KFC VR (zon) al weer eind november. De ploeg van begeleider Dirk Jongens komt namelijk uit in de 2e klasse zondag en valt voor de KNVB daardoor in de A-categorie (4e en 5e klasse valt onder B-categorie)

 

Hopelijk kunnen we binnenkort de voorbereidingen op de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op 6 februari weer starten. We hebben dan ruim een maand niet samen of op een normale manier kunnen trainen. Ook al hebben sommige speelsters nog wel individueel getraind, we zullen de voorbereiding qua trainingen in ieder geval heel goed moeten gaan plannen en vooral niet te snel en te hard willen gaan. Na zo'n periode zijn de speelsters gewoon veel minder fit en missen ze uiteraard wedstrijdritme. We zullen dan ook niet té veel oefenwedstrijden gaan spelen, want het risico dat je daarin blessures oploopt is nu gewoon te groot. Dat hebben we aan het begin van het seizoen al kunnen zien na een lange voetballoze periode, het was namelijk geen toeval dat bijna alle teams te maken hebben (gehad) met meer blessures dan normaal. 

 

Wij beschikken al over een smalle selectie en we zijn dus niet in staat om die (eventuele) blessures goed op te vangen. In de eerste seizoenshelft heeft dat ons in meerdere wedstrijden dan ook al zeker punten gekost. Vooraf hadden we uitgesproken dat we wilden meedraaien in de top van de competitie en bij de bovenste 4 wilden eindigen. Op dit moment hebben we 10 punten uit 7 wedstrijden en staan we op een 5e plek, al heeft niet iedereen evenveel wedstrijden gespeeld. Met deze spelersgroep moet het in principe mogelijk zijn om onze doelstelling te behalen, maar dan moet wel iedereen fit blijven en dat zal met alle maatregelen en (trainings)beperkingen nog een hele opgave worden.  

 

Uiteraard is het voor de KNVB, maar ook voor de clubs in het algemeen een lastige periode. Niet alleen betreft de uitdagingen die op financieel gebied zijn ontstaan, maar ook het continu moeten anticiperen op de veranderingen in de maatregelen.  Maar toch mis ik enigszins vanuit de KNVB of vanuit de clubs in het algemeen, advies of handvatten voor de trainers over hoe om te kunnen gaan met deze periode op het gebied van fitheid en belasting. Ik denk dat bij veel trainers wel enige behoefte is om daar meer ondersteuning in te krijgen en dat we daarmee veel blessureproblemen mee kunnen voorkomen. Maar vooralsnog is het vooral nog afwachten totdat we eindelijk weer als groep samen kunnen beginnen 

Stand KFC VR (zon) in de 2e klasse E zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto KFC)


«   »