Blauw Wit W. gaat nog voor top 5 plek dit seizoen

Gepubliceerd op 8 december 2021 om 15:24

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene. Vandaag bijt Pieter van Netten, trainer van Blauw Wit W., de spits af in deze nieuwe rubriek.

 

De trainer die bezig is aan zijn vierde seizoen is redelijk tevreden over de huidige positie van zijn team in de sterke 4e klasse zaterdag.  "Op dit moment staan we 6e met 7 punten achter nummer 5 TOB , maar óók 7 punten boven de degradatie streep. Dit seizoen zullen er maar liefst 4 ploegen degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse. Ook al zijn mijn verwachtingen positiever, ik kijk toch altijd eerst met een schuin oog naar beneden.    

 

Helaas hebben we toe nu toe door (heel) veel blessure- en coronagevallen niet altijd in de sterkste opstelling kunnen spelen en dat heeft ons in sommige wedstrijden zeker punten gekost. Maar gezien onze kwaliteiten moet het zeker lukken om boven de streep te blijven en als iedereen fit is, moet het zelfs mogelijk zijn om de clubs uit de huidige top 5 het meer dan lastig te maken. Dat hebben we al eerder met het 0-0 gelijkspel tegen Fortuna W. (zat) bewezen. Na de winterstop beginnen we met een serie van 5 wedstrijden tegen ploegen die gelijk of onder ons staan. De resultaten in die wedstrijden bepalen onze doelstelling voor het restant van het seizoen. Als het ons lukt om in deze serie de meerderheid van de punten te pakken, dan kunnen we ons zeker nog gaan mengen in de strijd om een hogere plek en anders is de 6e plek gewoon het hoogst haalbare voor ons dit seizoen. 

 

In aanloop op de tweede gedeelte van de competitie, is het eerste team van Blauw Wit W. in ieder geval al begonnen aan de winterstop. Deze duurt voor de ploeg tot en met het eerste weekend van januari, als de spelers in principe weer starten met de voorbereiding op de resterende competitiewedstrijden. De gehele selectie (1e+2e elftal)  plus de begeleiding gaat dan van vrijdag tot en met maandag op trainingskamp naar Barcelona. We zullen daar onder andere gaan trainen, maar het weekend is vooral bedoeld om aan de teambuilding te werken. Daarna hebben we nog 2 weken om ons goed voor te bereiden op de eerste belangrijke wedstrijd tegen Jisp op 22 januari....

 

Stand Blauw Wit W. in 4e klasse B zaterdag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)


«   »