Start Talentenpool bij jeugd Fortuna W.

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 17:03

Afgelopen zondag werd er bij  er bij Fortuna W. het startsein gegeven aan de Talentenpool. In de kantine van de club werd er een presentatie gegeven aan een grote groep jeugdspelers met ouders over wat deze Talentenpool precies inhoudt.

 

In het kader van de doorontwikkeling van de jeugdopleiding van Fortuna W. moet de Talentenpool een gewenste aanvulling zijn op de opleiding. Met de Talentenpool probeert de club de talenten door middel van meer persoonlijke begeleiding en het opmaken van een POP (persoonlijk ontwikkelplan) te behouden voor Fortuna W. dan wel door te laten stromen naar een BVO.

 

“In totaal zijn er nu 17 spelers geselecteerd in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Deze spelers zijn onderverdeeld bij Barry Emmerig, Mick Wilffert, Emre Bozkurt en mij," aldus HJO Marcel Blank op de website van Fortuna W..

“Natuurlijk heeft Fortuna W. meer dan 17 goede talentvolle jeugdspelers. Maar de club wil de eerste groep niet te groot maken anders schiet het zijn doel voorbij qua persoonlijke begeleiding. De club start daarom fase 1 van 1 november tot 1 maart. Fase 2 loopt dan van 1 maart tot 1 juni. In fase 2 stromen dan weer nieuwe talenten in.”

Per speler wordt er dus maatwerk geleverd en gekeken wat de mogelijkheden zijn.  Dat kan zijn: meetrainen bij een andere leeftijdscategorie, meevoetballen op hoger niveau, het afnemen van fysieke testen of stages bij BVO’s. Maar ook is er aandacht voor mentale weerbaarheid, door bijvoorbeeld in gesprek te gaan met een oud-profvoetballer hoe die zijn jeugdjaren heeft beleefd. "Uiteraard worden de spelers ook door een eigen jeugdtrainer begeleid en in samenspraak met de speler, trainer en begeleider maken we het programma rond" bevestigd Marcel Blank.

Klik hier voor trainingsmaterialen voor clubs, voetbalscholen, spelers en voetballiefhebbers bij de aangesloten webshops 

 

(bron/foto Fortuna W.)


«   »