2 speelsters Fortuna W maken overstap naar Ajax

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 16:20

Fortuna W. kan mededelen dat Samya Masnaoui en Daliyah de Klonia uit de JO16-1 vanaf komend seizoen bij Ajax zullen gaan spelen. Die overgang komt niet helemaal als een verrassing binnen de club, maar is het logische gevolg van een prima verlopen stageperiode in Amsterdam. ‘Beide speelsters hebben een positieve indruk achtergelaten en zullen komend seizoen deel gaan uitmaken van het Ajax Vrouwen talententeam’ zo laat Suzanne Bakker, de trainer/coach van dat talententeam weten.  

Het sfeerproeven in en rond de Arena en De Toekomst is nog niet beëindigd. Nogmaals Suzanne Bakker: ‘Voor dit seizoen geldt dat beide speelsters mogen blijven meetrainen bij het Ajax Vrouwen talententeam. Tot de examen periode zal dit 1x per week zijn op de vrijdagochtend. Na de examens wordt er gekeken of we dit kunnen uitbreiden na 2x per week.’ 

 

Daliyah speelt al vanaf de mini’s bij Fortuna en heeft altijd met de boys van haar eigen leeftijd mee gedaan. Samya speelt sinds dit seizoen bij Fortuna en is afkomstig van Jonathan. Zij komt elke training (en voorheen elke wedstrijd) vanuit Zeist naar Wormerveer. 

Beide dames spelen nu in Fortuna O16. Daliyah vnl. als rechtsback, maar kan ook op het middenveld prima uit de voeten. Samya zet de lijnen uit op het middenveld. 

 

Dat zij nu doorstromen naar het Ajax beloftenteam is niet zo vreemd. Behalve in diverse KNVB selecties (gescout dus door bondscoaches) trainden zij ook mee bij PSV.  Daliyah en Samya zijn ook nog eens jeugdinternational, dus wie weet zal er over niet al te lange tijd een optreden volgen in het Grote Oranje!

 

(bron /foto Fortuna W.)


Niets willen missen van alle (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia«   »