2 Fortuna W. speelsters op stage bij Ajax

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 11:21

Ooit was Fortuna Wormerveer in het meisjes- en vrouwenvoetbal een instituut. Talrijke sportieve resultaten werden behaald. Met de introductie van het betaalde vrouwenvoetbal moesten we als club flink inleveren. AZ plukte de vruchten van onze opleiding en aantrekkelijkheid. Het is nu - vele jaren later - AFC Ajax dat een sterke vrouwentak heeft. En de scouts daarvan hebben Samya Masnaoui en Daliyah de Klonia, spelend in de JO16-1, in beeld. 


Sinds het seizoen 2018-2019 zijn ze bij AFC Ajax begonnen met het opleiden van talentvolle voetbalsters, leeftijd 15 t/m 18 jaar. ‘Deze speelsters spelen allemaal in ons talententeam’ zo legt Jessica van der Leest van de Planning & Coördinatie AFC Ajax uit. En zij is het ook die onze twee talenten heeft uitgenodigd voor een online presentatie over het Ajax Vrouwen talententeam. 

Naast die online presentatie is er ook de intentie om, in ieder geval, drie keer mee te trainen met het talententeam. ‘De eerste training staat gepland op donderdagochtend 11 februari. Met de presentatie willen wij Samya en Daliyah inzicht geven over ons opleidingstraject.’ Eerder al speelde het duo o.a. in Oranje O12 en O15.

 
«   »