Onderbouw Fortuna W. speelt bij Ajax

Gepubliceerd op 11 april 2022 om 13:20

Samen met de Ajax Voetbalschool werd er onlangs op het Ajax jeugdcomplex De Toekomst een zogenaamde Fortuna-dag georganiseerd voor de jongste onderbouw, de Onder-8 t/m de Onder-12.

 

De ontwikkeling van de talenten stond op deze dag voorop en er per leeftijdscategorie in verschillende vormen gespeeld. Niet alleen werd er gewisseld qua aantal spelers (4 tegen 4 of 6 tegen 6), ook met de speelbal werd afgewisseld. Zo werden de wedstrijdjes (deels) gespeeld met een bal, variërend van maat 1 tot maat 5. Deze afwisselingen waarbij de jongens en meisjes zich steeds moesten aanpassen aan de nieuwe situatie waren vooral zeer leerzaam.


Door de opzet van de Twin-games konden  er steeds vier wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden  en de vele meegereisde en enthousiaste toeschouwers zagen de Fortuna W. teams meerdere wedstrijdjes (ruim) winnen. Volkan Anli, trainer bij de JO11/12 van Fortuna W. was in ieder geval zeer tevreden over het verloop van de dag en vooral ook over de lef waarmee de Fortuna W. ploegen durfden te voetballen. 

(bron/foto Fortuna W)


Niets meer missen van alle activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)«   »