Fortuna W o23 start voorbereiding op hoogste divisie

Gepubliceerd op 15 januari 2022 om 13:20

Vanmorgen vroeg stonden op het A-veld de spelers van Fortuna W. o23 voor het eerst weer gezamenlijk op het veld om de eerste groepstraining af te werken. De ploeg van Jeroen Beukman begint daarmee aan de voorbereidingen op een 2e seizoenhelft waarin de ploeg hoogstwaarschijnlijk tot het maximale uitgedaagd zal gaan worden. 

 

Doordat er de afgelopen seizoenen geen promotie/degradatie heeft plaats gevonden in de jeugddivisies, heeft de KNVB besloten dat er dit seizoen 2 maal een promotie/degradatie plaats vindt in de A-categorie van de jeugdcompetities. Eén keer in de winterstop en één keer aan het einde van het seizoen.

 

De succesvolle ploeg staat op dit moment na 10 wedstrijden met 27 punten aan de leiding in de 2e divisie A en laat daarmee onder andere ADO'20 en Purmersteijn onder zich. Met in principe nog 2 speelronden te gaan in de najaarscompetitie, komt Fortuna W. o23 al zeker in aanmerking voor de 6 promotieplaatsen die te verdelen zijn over de vier 2e divisies (4x nr 1 + 2 beste nr2).

 

De ploeg zal dan uitkomen in hoogst mogelijke divisie bij de o23 met mogelijk IJsselmeervogels, DOVO en DVS'33 als tegenstander. Om volgend seizoen ook in de 1e divisie te kunnen acteren zal Fortuna W. minimaal bij de eerste 6 (van de 8) moeten eindigen inde voorjaarscompetitie. Dat zal sowieso een hele mooie uitdaging worden en wie weet zit er zelfs nog meer in voor de spelers en staf... 

 

(foto's Fortuna W. o23)


«   »