René van Elsland wil met Fortuna W. (zon) naar hoofdklasse

Gepubliceerd op 21 december 2021 om 15:24

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

René van Elsland, die eerder onder andere als leider van de teams van zijn zoon al jaren betrokken was bij Fortuna W., is sinds vorig seizoen de hoofdtrainer van de zondag 1, dat uitkomt in de eerste klasse. Aangezien vorig jaar bijna het gehele seizoen stil lag door de corona, was het voor de trainer enigszins lastig in te schatten waar zijn selectie precies stond aan het begin van zijn tweede seizoen. Vooral ook omdat de seizoenen voor zijn komst met bijna 2 degradaties niet erg succesvol waren geweest. Wél kwamen er onder het bewind van René van Elsland diverse nieuwe spelers naar Wormerveer, die meteen voor een directe kwaliteitsimpuls zorgden. Vooral op basis van dat laatste werd er binnen de staf toch gesproken over een top-3 klassering mét (in)directe promotie als doelstelling.

 

En dat bleek tot nu toe een juiste inschatting, aangezien de ploeg vanaf het begin van het seizoen een (gedeelde) plek bij de bovenste plaatsen inneemt  en het lange tijd de winst in de 1e periode in zicht had. Om dit vast te houden tot het einde van het seizoen is er volgens de trainer wel nog het nodige werk aan de winkel. De selectie bezit zeker over de nodige voetbalkwaliteiten, maar op het gebied van "overall" instelling kunnen en moeten we zeker nog enkele stappen maken.

We beschikken gelukkig over een brede selectie en enkele jonge spelers die op punt staan aan te haken, dus het wordt een mooie uitdaging voor de staf om de motivatie, instelling en/of teleurstellingen van de verschillende spelers de komende periode goed te managen en ze daarbij eventueel te helpen. 

 

Sowieso is René van Elsland  druk bezig om de juiste randvoorwaarden voor zijn spelers te creëren. Zo hebben we inmiddels een brede staf gevormd, waarin alleen nog maar een vaste grensrechter ontbreekt en begeleiden we de spelers deze periode met allerlei trainingsoefeningen zodat ze half januari niet met een te grote (conditionele) achterstand beginnen. Maar ook op andere gebieden proberen we het zo professioneel mogelijk aan te pakken en werken we bijvoorbeeld met videoanalyses en ook nog met supplementen om sneller te herstellen na trainingen en wedstrijden. Alles wordt in ieder geval in werking gesteld voor dat ene doel aan het einde van het seizoen, (in)directe promotie naar de hoofdklasse...  

Stand Fortuna W. (zon) in 1e klasse A zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Atilla Bilgin Photography)


«   »