Onderling toernooi bij Fortuna Wormerveer

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 21:14

Afgelopen weken werd er bij Fortuna Wormerveer op de donderdagavond en soms op de zaterdag een onderling toernooi gespeeld. De deelnemende teams waren de zondag 1, zaterdag 1, JO23, JO19 en de JO18. Het toernooi is vanuit de club samen met de betrokken trainers in onderling overleg georganiseerd. Christopher Manuputty, trainer van de JO19: "sowieso trainen er al 4 teams tegelijk op de donderdagavond, dus het was wat dat betreft snel geregeld.

Maar eerder was er al een soortgelijk toernooi georganiseerd bij de JO18-1 , JO17-1 en JO16-1 en de reacties van zowel de trainers als spelers waren positief. De meesten jongens bij Fortuna W.  kennen elkaar, dus er speelt toch wel enige sportieve eer mee. De wedstrijd beleving wat je normaal bij competitie wedstrijden hebt, werd op deze manier toch nog enigszins benaderd.  We merkten ook bij "onze" wedstrijden dat de beleving naar en tijdens de wedstrijden inderdaad toch anders was. Bij de start van het toernooi hoopten we nog op de Regio Cup, dus dit toernooi had in principe een mooie voorbereiding daarop kunnen zijn.  

 

Helaas konden de geplande wedstrijden afgelopen donderdag (JO19 - zondag 1 en JO23 - JO18) niet doorgaan. Christoper Manuputty: "Er ontbraken bij de JO19 en JO18 veel spelers, waardoor er té veel doorgeschoven moest worden vanuit de JO17. De onderlinge verschillen qua leeftijd en fysiek worden dan te groot geworden en dan schiet het spelen van zo'n wedstrijd zijn doel voorbij. We gaan nog wel kijken of we de wedstrijden op een andere dag alsnog gaan spelen.

 

Op papier waren er natuurlijk grote verschillen tussen met name de senioren- en jeugdteams. Het verschil in ervaring en fysiek was tijdens de onderlinge wedstrijden dan ook duidelijk aanwezig, maar voetballend gezien kon er bij fases goed tegenstand geboden worden door de jeugdteams. Daarnaast waren de jeugdspelers extra gedreven om zich te laten gelden, zo verloor de JO18 bijvoorbeeld maar met 2-1 van de zondag 1. De wedstrijden waren dan ook op mentaal gebied voor zowel de senioren als jeugdspelers een uitdaging. Voor de senioren vooral om de wedstrijden tegen de jeugdteams niet te lichtzinnig te benaderen en voor de jeugdspelers om bij bijvoorbeeld een tegengoal van de senioren niet meteen de koppies te laten hangen. Het was voor de trainers dan ook interessant om te zien hoe alle spelers daar mee om gingen. Wat dat betreft waren deze wedstrijden voor de spelers en trainers meteen een goed meet moment met betrekking tot volgend seizoen als de meeste spelers zullen gaan doorschuiven.  

 

De trainers zijn in ieder geval tevreden over wat het toernooi tot nu toe heeft opgeleverd aan strijd, voetbalplezier en inzichten. We beschikken bij Fortuna W. sowieso over de nodige talenten en het is nu zorg voor de Technische Commissie en trainers dat deze jongens de komende jaar de juiste stappen naar de selectie elftallen zullen gaan maken...


Mis niets van de activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de  Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de (team)uitjes die je via Voetbal Varia met korting kunt boeken. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »