Hercules Zaandam o15.1 bekert verder

Gepubliceerd op 19 december 2021 om 12:19

Zaterdagmiddag speelde de o15.1 van Hercules Zaandam in de 2e ronde van de Zwaluwen beker thuis tegen Purmersteijn o15.2. De thuisploeg was in de 1e fase van de competitie, wat meteen ook gold als de groepsfase van de beker, 1e geworden in de 3e klasse en de bezoekers wisten de volgende ronde te halen door 1e te worden in de 4e klasse.

 

Beide ploegen spelen nu een klasse hoger en waar Purmersteijn het daar moeilijk mee heeft, eindigde Hercules weer als 2e in de 2e fase van de competitie. Voetballend als team gezien was het verschil gisteren misschien niet eens zo groot tussen beide ploegen, alleen beschikte Hercules Zaandam over 2-3 spelers die duidelijk het verschil maakten.

 

De thuisploeg leunde zeer nadrukkelijk op de kwaliteiten, fysiek en snelheid van deze spelers, maar resulteerde wel in vele kansen. De uitstekende keeper van Purmersteijn bleek alleen heel lang een sta in de weg, maar moest zich voor rust na een mooi slalom van de Hercules-spits toch nog één keer gewonnen geven. Purmersteijn kwam aanvallend niet verder dan een paar hele kleine kansjes, al had het op slag van rust gelijk moeten maken toen het van dichtbij op de paal schoot. 

 

In de tweede wist Hercules Zaandam wel snel toe te slaan. Nadat de keeper al weer de sterkste bleek in een 1 tegen 1 situatie was een schot in de verre hoek ook hem te machtig. Daarna kwam er een fase dat Purmersteijn een klein beetje kon aandringen, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Pas aan het einde van de wedstrijd toen de bezoekers niet alleen iets meer risico namen, maar het ook niet meer goed konden belopen, werd Hercules weer meermaals gevaarlijk. Maar daar was steeds weer de uitblinker van de wedstrijd die een grotere achterstand voorkwam.  Vlak voor het laatste fluitsignaal viel dan toch nog de definitieve beslissing en gaat Hercules Zaandam na een 3-0 overwinning terecht door naar de volgende ronde van de Zwaluwen beker.  

 

Lees ook: Ontdek leuke teamuitjes in de regio! oa Ledsvoetbal, Klimpark, Indoor activiteiten, Zeskamp of Bootcamp 

 


«   »