Promotie enige wat telt voor Hercules Zaandam

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 15:25

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Hercules Zaandam is momenteel de koploper van de 3e klasse B zondag  en vlak voor de stop van de competitie wist de ploeg ook nog eens de 1e periodetitel binnen te halen. Het was dan ook een flinke streep door de rekening voor de selectie van Eric Heerings dat de competitie in verband met de corona weer werd stil gelegd.   

 

Vorig seizoen is er bij Hercules Zaandam namelijk al de doelstelling uitgesproken dat de club uiteindelijk graag minimaal een stabiele 2e klasser wil worden. Mede gezien de kwaliteiten van de selectie en de verbeteringen van de randvoorwaarden bij de club de afgelopen periode, moet dat ook zeker tot de mogelijkheden behoren. Vorig seizoen werd de eerste kans op eventuele promotie "misgelopen" doordat de competitie niet werd uitgespeeld. Dus alles staat in teken dat het dit seizoen hopelijk wel gaat gebeuren.

 

We zijn het seizoen in ieder geval goed gestart en hebben uit 9 wedstrijden 23 punten behaald. De meeste overwinningen waren vrij overtuigend en we hebben maar twee keer een gelijkspel moeten toestaan, waaronder één keer tegen de nummer 2 Limmen. Dat gelijkspel tegen de concurrent leverde overigens nog wel de 1e periode titel op. Dat geeft in ieder geval de zekerheid dat er nacompetitie gespeeld kan worden, maar liever promoveert de club  met een kampioenschap direct naar de 2e klasse. Al zal dat geen makkelijk opgave worden, gezien de sterkte van de competitie en het feit dat er tegen meerdere ploegen die nu in de subtop staan, nog twee keer gespeeld moet worden.   

 

De trainer, die onlangs zijn contract verlengde bij de club, hoopt in ieder geval dat de competitie zo snel mogelijk weer kan worden herstart, maar dus vooral "normaal" kan worden uitgespeeld. Vooralsnog staat de herstart gepland op 6 februari met een wedstrijd tegen nummer 11 De Rijp, toevalligerwijs de andere ploeg waar Hercules Zaandam eerder verrassend tegen gelijk speelde. Voor de ploeg een mogelijkheid op een revanche, maar vooral op een eerste stap richting promotie...

 

Stand Hercules Zaandam in de 3e klasse B zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Hercules Zaandam)


«   »