Geslaagde Speurtocht bij Hercules-Zaandam

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 17:13

Ook dit weekend weer een vol programma bij de jeugd van Hercules-Zaandam, met onder andere een speurtocht voor de mini's tot en met de JO10. Ook mocht iedereen vriendjes of vriendinnetjes meenemen om gezellig mee te doen. De mini's bleven op het complex van Hercules-Zaandam en de JO08 t/m JO10 gingen voor hun speurtocht naar het naastgelegen Jagersplas.

 

Er waren drie grote groepen (Mini's , JO08+JO09 en de JO10) die onderverdeeld werden in kleine groepjes speurders. Elk groepje stond onder begeleiding van één van de trainers/leiders of ouders die zich aangemeld hadden om te komen helpen.

 

Bij de mini's waren er 60 kinderen aanwezig, waarvan 15 vriendjes en vriendinnetjes. Per groepje kregen ze een map met acht foto's van herkenbare punten op het complex die ze moesten zoeken. Over het hele complex, van onder andere de dug-out, het klimrek en de tribune zag je groepjes rennen. Als er een herkenningspunt was gevonden, kreeg de groep een deel van de Hercules-Zaandam Logo puzzel die ze uiteindelijk in elkaar moesten zetten. Blijkbaar waren de kinderen al helemaal bekend met het complex, want na ruim 45 minuten had iedereen de puzzel al opgelost. Tot slot werd er dan ook nog een onderling toernooitje gespeeld totdat iedereen weer tevreden naar huis ging.   

 

Bij de JO08 t/m JO10 was de opkomst met in totaal ongeveer 65 kinderen, waarvan 10 niet-leden, ook zeer goed te noemen. Deze groepen gingen dus naar het Jagersplas en ook zij kregen een map met foto's mee. In tegenstelling tot de mini's en de JO08+JO09 moesten de kinderen van de JO10 bij de gevonden herkenningspunten eerst nog een opdracht volbrengen voordat ze een puzzelstuk kregen. Sommige opdrachten waren vragen en andere opdrachten waren behendigheid spelletjes. Na het verzamelen van de 8 puzzelstukken moest ook hier de Hercules-Zaandam Logo in elkaar gezet worden. 

 

De organisatoren waren in ieder geval weer zeer enthousiast over het verloop van de speurtocht. Niet alleen door de reacties van de kinderen maar ook doordat er zo veel niet-leden waren meegekomen. Mede door de inzet van de vrijwilligers was het weer een geslaagde zaterdag!

 

(foto's en info in overleg met Hercules-Zaandam) 


Mis niets en doe eventueel inspiratie op van de activiteiten bij de (andere) Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de (team)uitjes die je via Voetbal Varia met korting kunt boeken. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)


Lees ook: boek een (team)uitje bij klimpark twiske, footgolf nl of de voetbalfabriek«   »