Peter Tania toch tevreden over 1e seizoenshelft vv Jisp

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 15:25

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Het was voor Peter Tania, die  bezig is aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij vv Jisp, heel moeilijk in te schatten waar zijn ploeg dit seizoen zou staan in de 4e klasse zaterdag. Naast dat er deze zomer enkele mutaties plaats hadden plaats gevonden, had de selectie door alle maatregelen de afgelopen anderhalf jaar amper gevoetbald. Gelukkig waren de trainingen altijd wel goed bezocht in de periode, zodat de trainer nog wel een goed beeld had van zijn eigen spelers maar niet van hoe team zich zou verhouden tot de andere ploegen.

 

We hebben daarom ons ook aan het begin van het seizoen bewust niet ingeschreven voor het bekertoernooi, want met een beetje pech met de loting speel je tegen een top 4e klasser of zelfs tegen 3e klassers. In plaats daarvan hadden we enkele oefenwedstrijden georganiseerd tegen teams waarvan we wisten dat ze ongeveer gelijkwaardig waren. Op deze manier konden we zonder druk bouwen aan het team voor dit seizoen

 

Tot  nu toe haalde de ploeg maar vier punten uit 9 wedstrijden, maar evengoed is de staf tevreden over de prestaties in de eerste seizoenshelft. De meeste tegenstanders hebben nou eenmaal spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld. Maar in de wedstrijden dat wij compleet waren konden we evengoed best goed partij geven. Het probleem voor ons is dat wij een smalle selectie hebben en als er enkele sterkhouders niet bij zijn dan wordt het voor ons meteen een stuk lastiger.

 

Zodra we weer mogen trainen, zullen we dan ook minimaal een keer in de week een onderlinge oefenwedstrijd gaan organiseren om zowel de spelers van het eerste als tweede een goede uitgangspositie te geven voor een herstart zonder blessures. Het moet dan mogelijk zijn om in de resterende wedstrijden tegen gelijkwaardige teams te gaan winnen en om het de ploegen in het linker rijtje het moeilijker te maken

 

Dan is niet alleen het seizoen geslaagd, maar als het ons mede daardoor ook lukt om de selectie breder te maken, dan kan richting het volgende seizoen de lat bij vv Jisp ook weer wat hoger worden gelegd.

 

Stand vv Jisp in 4e klasse B zaterdag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Theo van Vlaanderen)


«   »