KFC gaat samenwerken met SINA Voetballab

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 11:16

KFC staat al jaren bekend om zijn jeugdopleiding, waar het opleiden van spelers(sters) centraal staat. Naast de samenwerking met AZ sluit KFC een exclusieve samenwerking met SINA Voetballab. Met deze samenwerking zet KFC een volgende stap richting professionaliteit, kwaliteit en ontwikkeling van spelers(sters).

 

SINA Voetballab is een innovatief centrum waar fysiotherapie, performance, diagnostiek en fitness samenkomen. Het team van Voetballab bestaat uit specialisten op het gebied van: (sport)fysiotherapie, bewegingswetenschappen, performance testing en performance training, die KFC binnen de jeugdopleiding gaan helpen.

 

Hoofd Jeugdopleidingen Bas Timmer en Hoofd onderbouw Jamie Snijder zijn heel enthousiast over de samenwerking; dit sluit 1 op 1 aan binnen het beleid en lange termijn visie van KFC als opleidingsvereniging.

De kracht en aanvulling ligt vooral in de combinatie van verschillende testen; de spelers zullen op fysieke, fysiologische en cognitieve performance aspecten getest worden. Daarnaast zal ook een belangrijk deel van de testen zich richten op blessurepreventie. Deze manier van werken past bij KFC en zal breed worden gedragen binnen de gehele vereniging.

Siamak Azadi: “SINA Voetballab is een centrum waar wetenschap en voetbal op een unieke vorm samengesmolten zijn. Een samenwerking met een vooruitstrevend club als KFC is mooi en zit vol met nieuwe uitdagingen.”

 

(bron/foto KFC)

 

vlnr Siamak Azadi, Bas Timmer, Tako Boelens, Jamie Snijder, Tom Durge
«   »