KFC o13.2 en o12.1 gaan vaker samen trainen en oefenen

Gepubliceerd op 21 januari 2022 om 21:09

Ook op de velden van KFC was het afgelopen zaterdag weer druk met (jeugd)groepen die gingen trainen of onderling een oefenwedstrijd speelden. Zo stond onder andere de wedstrijd tussen de JO13.2 en de JO12.1 op het programma.

 

De JO12.1, dat onder leiding staat van Guillaume Groot, werd dit seizoen al 2x kampioen en is de 3e fase van de competitie weer ingedeeld in één van de sterkere poules in de hoofdklasse. Normaal gesproken speelt dit team zijn wedstrijden 8 tegen 8 op een half veld . Volgend seizoen zullen deze de spelers de stap maken naar de O13 en dan komen ze ook op een heel veld te spelen. Om de spelers hier alvast aan te laten wennen,  wil de ploeg de komende periode meerdere oefenwedstrijden gaan spelen.

 

Afgelopen zaterdag was de eigen JO13.2 de tegenstander en om het voor de spelers rustig op te bouwen werd er gespeeld met 9 tegen 9 op een speelveld dat liep van de ene 16 meter lijn naar de andere. In een leuke en voor de speler en trainers leerzame wedstrijd won de JO13.2 uiteindelijk met 8-4. De trainers van beide teams hebben sowieso afgesproken dat ze de komende periode nog vaker samen zullen gaan trainen en tegen elkaar zullen gaan oefenen.

 

Volgens JO13.2 trainer Roger Buter is dat een win-win situatie. "Individueel gezien zijn de spelers van de O12.1 in principe betere voetballers, waardoor het niveau van de trainingen weer verder omhoog gaat. De spelers van de O13.2 kunnen zich daar weer aan optrekken, wat goed is voor hun (individuele) ontwikkeling. Echter qua fysiek en tactisch inzicht voor het spelen op een heel speelveld zijn wij weer duidelijk verder en dat is voor de jongens van de O12.1 weer een mooie uitdaging om aan te haken. Zo kun je optimaal van elkaars kwaliteiten profiteren en niet alleen maar voor volgend seizoen maar ook al voor in de competities die binnenkort weer van start gaan."    

 

Bekijk ook het verzicht met jeugdtoernooien (j/m)

 

(foto's Roger Buter)


«   »