Guillaume Groot gaat nog voor het maximale met KFC

Gepubliceerd op 16 december 2021 om 15:25

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene. Guillaume Groot, hoofdtrainer van KFC  en jeugdtrainer van KFC JO12.1 komt vandaag aan het woord

 

De laatste jaren zijn we bij KFC een nieuwe weg ingeslagen en zijn we ons meer gaan richten op spelers die een sterke binding hebben met de club en/of grotendeels de jeugdopleiding van de club hebben doorlopen.  Het is een langdurig proces geweest waar deze staf een grote rol in heeft gespeeld.  We hebben als club zijnde steeds meer een eigen identiteit gekregen en daar plukken we nu steeds meer de vruchten van. We hebben veel jonge talentvolle eigen spelers in de selectie en daar is afgelopen zomer ook nog eens de nodige ervaring met een KFC-achtergrond aan toegevoegd. 

 

De verwachtingen aan het begin van het seizoen binnen de club en de staf waren dan ook dat we een rol van betekenis zouden gaan spelen en dat we mee zouden gaan doen om de prijzen in de 2e klasse zondag. Wat dat betreft verloopt het seizoen tot nu toe zeer tegenvallend met een 11e plek en maar 8 punten. In sommige wedstijden was KFC zeker niet de mindere en had het ook veel pech in de afronding, maar Guillaume wil vooral eerst naar zichzelf, de staf en de spelers kijken of er de afgelopen periode wel alles aan gedaan is. Daarnaast hebben we ook vaak in verschillende samenstellingen moeten spelen. Enerzijds kan dat gunstig uitpakken, aangezien je dan uiteindelijk meerdere spelers in het eerste elftal kan inpassen, maar anderzijds gaan de wisselende samenstellingen tegen je werken als de resultaten, zoals bij ons achter blijven.

 

We zullen moeten kijken hoe we dat in de rest van het seizoen kunnen aanpakken, waarin ik hoop dat we gezamenlijk onze ruggen zullen gaan rechten na deze moeizame start. We moeten er in ieder geval voor gaan, om zowel individueel en als team, alsnog het maximale uit onze kwaliteiten te halen, welke plek dat ons uiteindelijk ook brengt. Daarnaast is het een mooie uitdaging om verder te kunnen komen in het toernooi om de districtsbeker, waarin we als enige Zaanse team in de 1/8 finale staan. Als we in de 2e seizoenshelft beide (nieuwe) doelstellingen kunnen halen, dan kunnen we evengoed nog spreken van een geslaagd seizoen. Voor mij persoonlijk zou dat een mooie afsluiter zijn van schitterende jaren, maar nog belangrijker is dat er sowieso een mooie en stabiele basis staat waar de club de komende tijd op verder kan bouwen. 

 

Stand KFC in 2e klasse A zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

 


«   »