Guillaume Groot trots op winnend KFC

Gepubliceerd op 15 augustus 2021 om 14:24

Vandaag was de finale dag van het Groote Koogsche Toerrnooi gespeeld. En net als vrijdagavond waren alle teams weer erg aan elkaar gewaagd. De finale tussen Saenden en KFC moest na een 0-0 eindstand zelfs door het nemen van penalty's beslist worden, waarin KFC uiteindelijk de betere was van de twee finalisten. 

 

Winnende trainer Guillaume Groot van KFC was na afloop vooral trots op zijn ploeg. "We hadden na vrijdagavond en zelfs tijdens de wedstrijd enkele blessure gevallen. We eindigde de wedstrijd daarom met 7 spelers die vorig jaar nog geen vaste plaats hadden in het eerste, maar vooral in het tweede elftal speelden. We willen graag met eigen jongens die een sterke binding met de club hebben spelen en als je met zo'n groep meteen een toernooi met sterke deelnemers kan winnen, werkt dat alleen maar motiverend voor de rest van de voorbereiding en seizoen. Het was in ieder geval een enerverende wedstrijd met twee ploegen die zeker aan elkaar gewaagd waren, al waren we misschien enigszins ongelukkig met de 2 afgekeurde doelpunten. Met de penalty's is het dan altijd afwachten en heb je als trainer niet veel invloed meer, al wees ik de jongens ter motivatie nog op het weer massaal toegestroomde publiek en wat een toernooi winst voor impact kan hebben op iedereen binnen de club. Dat heeft dan toch misschien geholpen en hebben we het toernooi gelukkig voor de eerste keer zelf kunnen winnen." 

 

Er werd op het complex niet alleen gestreden om de wissel beker, maar ook de plaatsen 3 t/m 8 werden bepaald. SVA werd uiteindelijk 7e door in een leuke wedstrijd, waarin de intenties van beide trainers/ploegen goed te zien waren, vvv Westzaan met 3-1 te verslaan. 4e klasser zvv Zaandijk stuntte, door onder andere twee prachtige doelpunten met 2-1 tegen vv Assendelft en werden daardoor knap vijfde. WSV'30 en Sporting Krommenie maakte er nog een spektakelstuk van, waarbij WSV'30 uiteindelijk met 4-3 de derde plek opeiste.     

 

Lees ook:  Oefenwedstrijden en toernooien voorbereiding Zaanse clubs

 


Tijd Uitslag
12.00 uur plek 7/8 Westzaan SVA 1-3
14.00 uur plek 5/6 vv Assendelft zvv Zaandijk 1-2
plek 3/4 Sporting Krommenie WSV'30 3-4
plek1/2 KFC Saenden 0-0, KFC wnp
18.30 uur Poule 1 KFC vv Assendelft 1-0
Poule 2 SVA WSV'30 0-1
Poule 1 Sporting Krommenie vvv Westzaan 2-0
19.15 uur Poule 1 KFC Sporting Krommenie 2-2
Poule 2 SVA zvv Zaandijk 0-1
Poule 2 Saenden WSV'30 1-0
20.00 uur Poule 2 SVA Saenden 1-0
Poule 1 vv Assendelft vvv Westzaan 1-0
Poule 2 WSV'30 zvv Zaandijk 2-1
20.45 uur Poule 1 KFC vvv Westzaan 2-0
Poule 1 vv Assendelft Sporting Krommenie 0-0
Poule 2 zvv Zaandijk Saenden 1-2

Mis niets van de (technische) ontwikkelingen en activiteiten van de Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de publicaties van de KNVB. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)«   »