Onderling Toernooi bij KFC

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 17:15

Naast de reguliere trainingen doordeweeks worden ook bij KFC in het weekend diverse team activiteiten georganiseerd. Vandaag stond er onder andere een onderling toernooi op het programma voor de JO14-2, JO14-3, JO13-2, JO13-3, JO12-1 en de JO12-2. Op 2 velden werden er  spannende en sportieve wedstrijden gespeeld en uiteindelijk was de JO13-2 de winnaar, al ging het vandaag voornamelijk om het plezier. Voor de spelers van de JO12 was het een extra uitdaging, want het was de eerste gelegenheid om alvast te wennen aan het spelen op een heel veld volgend seizoen. Het ruim 2,5 uur durende toernooi was dan ook zeer geslaagd.  

 

Inbreng trainers

De trainers van KFC hebben in diverse groepsapps contact en op die manier wordt er met elkaar initiatief genomen om onderlinge oefenwedstrijden te regelen of zoals vandaag zelfs een heel toernooi. Volgens de trainer van KFC JO12-2, Roger Buter spelen de trainers, van KFC maar ook van andere clubs, zo een grote rol in deze lastige voetballoze periode. "Sommige trainers zijn zelfs vrijwillig en toch steken ze er zoveel tijd en energie in om de leden van hun vereniging zoveel mogelijk te laten genieten van het voetbalspelletje in allerlei vormen. Om kinderen in deze tijd gemotiveerd maar bovenal enthousiast voor het voetbal spelletje te behouden, moet je als trainer constant de binding houden met je spelers en zeker ook met de ouders. Communicatie en duidelijkheid is vooral in deze tijd een pré. Voetballen om de punten is momenteel niet mogelijk dus moet je alternatieven bedenken om de uitdaging bij kinderen vast te houden. Gelukkig willen kinderen altijd beter worden, willen ze grenzen opzoeken en houden ze van competitie."

 

Winter Cup Holland

Aangezien KFC JO12-2 het geluk heeft dat ze over diverse sponsoren beschikken, kunnen zij ook activiteiten buitenshuis organiseren. Naast de onderlinge wedstrijden en een gasttraining van de hoofdtrainer van KFC Guillaume Groot, is er al een zaaltoernooi gespeeld en is de JO12-2 gaan Footgolfen. Binnenkort gaan ze ook nog naar het strand om daar te trainen. Om de binding te blijven houden, gaan de ouders dan (op een veilige en verantwoordelijke manier) gezellig mee.

Maar hoe leuk Roger deze activiteiten ook vindt, hij hoopt in het nieuwe jaar wel weer van start te gaan met de competitie en dat het  weekendje weg in februari door kan gaan. "We gaan namelijk deelnemen aan het toernooi Winter Cup Holland, 2 dagen logeren in Duinrell en dat moet toch een hoogtepuntje van het seizoen worden…."

 


«   »